Nou de cada 100 pisos del Baix Llobregat estan buits

L’habitatge secundari també té mes pes en el conjunt català que no pas a la comarca, i el Baix Llobregat es situa lleugerament per sobre de la mitjana de l’àmbit metropolità en aquest tipus d’habitatge.

El parc d’habitatges buits de la comarca es caracteritza per tenir una major antiguitat: el 22% dels habitatges buits del Baix Llobregat tenen més de 50 anys, i en més d’un 4% dels casos no consta l’any de construcció.

El 63% de l’habitatge buit té entre 11 i 50 anys i un 11,3% en té menys de deu. Aquest últim percentatge es troba per sobre de la mitjana d’antiguitat de l’habitatge usat com a residència principal o secundària, i reflecteix el pes de la construcció d’habitatge portada a terme entre 2001 i 2011 sobre el total d’estoc d’habitatge buit.

Més pisos

El nombre d’edificis destinats principalment a habitatge al Baix Llobregat és de 91.044 l’any 2011. Aquesta xifra ha augmentat en 8.980 respecte a fa un decenni.

Pel que fa als habitatges familiars, aquests han augmentat en més de 50.000 respecte a 2011. Aquest increment en el nombre d’edificis i habitatges es situa lleugerament per sobre del conjunt de Catalunya i de l’Àmbit metropolità.

Tenint en compte l’augment de població que ha experimentat la comarca en els darrers anys (111.000 persones en l’últim decenni) i l’evolució dels habitatges segons la tipologia del mateixos, es veu com la crescuda en el nombre d’habitatges a la comarca respon a habitatges principals, és a dir, aquells que constitueixen la residència habitual dels seus ocupants.

L’habitatge secundari al Baix Llobregat ha disminuït en més de 3.600 habitatges, i l’habitatge buit també ha experimentat una disminució: hi ha gairebé 3.000 habitatges buits de menys a la comarca que a l’any 2001.

El parc d’edificis destinats principalment a habitatge fa referència al nombre de construccions permanents, separades i independents destinades a ser utilitzades com a habitatge.

Migració i construcció

La distribució d’aquest parc d’edificis per any de construcció mostra com un 34% de l’habitatge de la comarca es va construir entre 1960 i 1980, un període de 20 anys en què el Baix Llobregat va arribar a triplicar la seva població.

Un altre 19% dels edificis de la comarca van ser construïts entre 1991 i 2001, anys en què va ser especialment important el saldo migratori positiu de la comarca respecte a la resta de Catalunya.

El 12% dels edificis del Baix Llobregat es van construir entre 2002 i 2011. Pel que fa al nombre de plantes de les construccions destinades principalment a habitatge, predominen els edificis amb una o dues plantes, tot i que en relació amb el conjunt de Catalunya, el percentatge d’edificacions de 3, 4 o 5 plantes és superior al Baix Llobregat.

Redacció | Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
198

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix