L’Ajuntament de Gavà i la Cooperativa Agropecuària renoven el conveni

El consistori farà una aportació econòmica per ajudar la pagesia en qüestions com l’organització de la Fira o la millora de la xarxa de reg

La seu de la Cooperativa Agropecuària de Gavà ha estat l’escenari on s’ha signat un nou conveni entre aquesta entitat i l’Ajuntament. D’aquesta manera, el consistori baixllobregatí cobreix diferents despeses i inversions que no fan altres administracions. L’alcaldessa Gemma Badia i el president de la cooperativa, Josep Pañella, han estat d’acord en destacar la conveniència de l’acord, que servirà per complementar l’esforç que fa la pagesia per organitzar el programa d’activitats Temps d’Espàrrecs i la Fira d’Espàrrecs. També per millorar infraestructures agrícoles, comprar llavors, fer tractaments biocides, controlar senglars o mantenir la xarxa de rec i drenatge.

GLyIGKDXgAAmDkr

L’alcaldessa ha volgut deixar palès que “actualment, la pagesia no està precisament en el seu millor moment. Hi ha un problema de relleu generacional, també d’inversions des d’altres administracions, i ens trobem també amb la sequera i un producte de proximitat que no pot competir en igualtat de condicions amb altres. Per tant, ens interessa que, a poc a poc, aconseguim modernitzar, tecnificar, i poder invertir en aquesta pagesia, en aquesta agricultura, ja que després ens beneficiem tots i totes del producte quilòmetre zero i, sobretot, de la gran qualitat del Parc Agrari.”

GLyIGKGWwAAGjQn

GLyIGKQWoAA7smk

Josep Pañella ha agraït el suport de l’Ajuntament i ha posat l’accent en les necessitats actuals de la pagesia: “Al Parc Agrari hi ha normatives de fa 25 anys, que s’han de canviar, i lluitarem per això. Pel què fa a les infraestructures, fa temps que parlem del cargol d’Arquímedes. Amb la zona ZEPA no sabem el què passarà, però jo crec que es quedarà en un calaix, perquè hi ha més de 1000 hectàrees i no es fa un manteniment ni un seguiment”. També ha dit que, a Gavà, “és interessant el HUB agroalimentari o el polígon agrícola”, i que s’ha d’atraure a la ciutat empreses agroalimentàries.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix