Noves línies i freqüències al servei de bus metropolità al Prat

Es creen les línies L20 i L21, en substitució de les línies L10 i L11, que enllacen l'Hospitalet i el municipi potablava amb Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Sant Feliu de Llobregat

El proper dissabte, 6 d'abril, entrarà en funcionament el nou contracte de Bus Metropolità de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) a l'Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat i els municipis amb què mantenen connexions metropolitanes, que són Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat i Barcelona. Es tracta d'un servei que té prop de 15 milions d'usuaris l'any.

Foto Bus LH

El nou servei serà operat per l'empresa Moventis i comportarà les millores següents:

Noves línies L20 i L21. Substitueixen, respectivament, les línies L10 i L11. La nova nomenclatura permet diferenciar aquestes línies de Bus Metropolità de les línies de metro.

  • L20: manté el mateix recorregut que la línia L10 entre el Prat de Llobregat i l'Hospital Moisès Broggi, a Sant Joan Despí. Es millora l'oferta de servei els dies feiners, que passen d'una freqüència de 20 minuts a una freqüència de 15 minuts, i els dissabtes es passa de 30 minuts a 20 minuts.
  • L21: es prolonga fins a Sant Just Desvern i Sant Feliu de Llobregat. A l'Hospitalet de Llobregat es crea un nou corredor amb la línia L21 entre Bellvitge i l'estació de rodalies de l'Hospitalet per l'avinguda Fabregada. A partir d'ara, la línia circularà també els dissabtes, festius i feiners d'agost.

Millora de l'oferta de la línia X30. Passa a circular de cada 20 minuts a cada 15 minuts els feiners de dilluns a divendres i de cada 30 minuts a cada 20 minuts els dissabtes.

Nous vehicles. Inicialment el servei serà operat per 100 vehicles, dels quals 35 seran nous (19 incorporats en els darrers 6 mesos i 16 a partir del 6 d'abril). Tot i així, el contracte preveu adquirir 43 vehicles més per tal de renovar i ampliar la flota, que arribarien aproximadament a finals de l'any vinent.

whatsapp image 2023 04 24 at 12.53.14

La resta de línies d'aquest servei es mantindran sense variacions significatives, i la xarxa tindrà 13 línies: CJ, LH1, LH2, PR1, PR2, PR3, M12, M14, L16, L20, L21, L22, X30.

Redacció / Fotos: AMB-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix