El PROBOT s’incorpora a la Xarxa de Bancs de Terres de la Diputació

La bossa de terres de cultiu del Parc Agrari del Baix Llobregat ofereix tretze parcel·les, amb una superfície total de 5,26 hectàrees

La bossa de terres de cultiu del Parc Agrari del Baix Llobregat (PROBOT) s'ha adherit a la Xarxa de Banc de Terres  de la Diputació de Barcelona, un servei que té com a objectiu facilitar l'accés a la terra als emprenedors agraris, recuperar els camps de conreu en desús i fomentar l'agricultura de proximitat i sostenible. Amb aquesta incorporació, la Xarxa ja compta amb 295 parcel·les disponibles, la qual cosa representa 604 hectàrees d'horta, fruiters, vinya, secà i pastura.

banc terres pabll

El banc de terres del Parc Agrari del Baix Llobregat gestiona els terrenys agrícoles d'aquest espai natural protegit de prop de 3.000 hectàrees, situat en la part baixa del delta del riu Llobregat. El PROBOT ofereix als propietaris de terres un servei gratuït de gestió i difusió dels seus terrenys, i als interessats a arrendar-los, un suport tècnic i jurídic per formalitzar els contractes. El servei es va crear l'any 2019 amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Consorci del Parc Agrari, i té com a finalitat dinamitzar el mercat d'arrendament i compravenda del sòl agrari, facilitant el contacte entre propietaris i pagesos interessats.

Captura de pantalla 2024 03 13 a las 16.07.12

Amb la incorporació del PROBOT a la Xarxa de Bancs de Terres, les ofertes i demandes de terrenys de cultiu es podran consultar en línia a través d'una plataforma web centralitzada, on també es podran explorar les característiques de les finques disponibles. Actualment, el banc de terres del Parc Agrari del Baix Llobregat ofereix tretze parcel·les, amb una superfície total de 5,26 hectàrees.

La Xarxa de Bancs de Terres de Catalunya

La Xarxa de Bancs de Terres de Catalunya és una iniciativa pionera a Europa que la Diputació de Barcelona cofinança des de l'any 2018 en el marc del programa BCN Smart Rural.

211108 211020 20210927 PatxiUriz Jovepages AlbertMaeso OlesadeMontserrat DSC7533

Actualment, la xarxa acull deu bancs de terres de gestió pública distribuïts arreu de Catalunya, tot i que la major part de les accions se centra en sis dels parcs agraris existents a les comar­ques barcelonines: el Parc Agrari del Baix Llobregat, Parc Rural del Montserrat, l'Espai Agrari de la Baixa Tordera, el Parc Agrari de la Conca d'Òdena, l'Espai Agrari de Mataró i el Parc Rural del Prepirineu Català. A més, la Borsa de Terres de Sant Vicenç dels Horts també forma part d'aquesta xarxa, juntament amb els bancs de terres de les Garrigues, el Priorat i el Baix Camp. 

Redacció / Fotos: Diputació de Barcelona-Arxiu-Parc Agrari del Baix Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix