El Baix Llobregat, una de les comarques catalanes amb més desaparicions

Avui se celebra un acte commemoratiu en record de la cornellanenca Cristina Bergua, desapareguda fa vint-i-set anys

Els Mossos d’Esquadra van tenir coneixement durant l’any passat d’un total de 3.748 desaparicions, el que representa una mitjana de deu persones desaparegudes al dia. Respecte l’any anterior suposa un augment del 3,5%, passant de 3.748 persones desaparegudes l’any 2023 a 3.620 l’any 2022. Unes dades presentades pel cos policial en el dia de les persones desaparegudes sense causa aparent.

La Regió Policial Metropolitana Barcelona (736) i les Regions Policials Metropolitanes Metronord (657) i Metrosud (987) -hi ha la comarca del Baix Llobregat- concentren el major número de persones desaparegudes amb un total de 2.380 denúncies. La segueixen les Regions Policials de Girona (432), Camp de Tarragona (344), Ponent (243), Central (127) i Terres de l’Ebre (105) i Pirineu (12). Durant l’any 2023, es van denunciar 105 desaparicions fora de Catalunya.

L’índex de resolució de tots els casos investigats durant el 2023 és del 98%, la qual cosa significa que a 31 de desembre de l’any passat van quedar 75 casos oberts en què no s’havia localitzat la persona que va desaparèixer. Les denúncies per desaparicions representen el 0,611% respecte el total de denúncies tramitades pels Mossos d’Esquadra.

Les dades generals reflecteixen una disminució del 4,9% en desaparicions de menors de 13 a 17 anys (937) i una disminució del 6% en persones de més de 65 anys (266). Un 61% de les persones desaparegudes van ser homes i la resta dones. Per franges d’edat, els menors de 0 a 12 representen un 2%, els de 13 a 17 anys, un 25%, els adults de 18 a 64 anys, un 66% i un 7% el constitueixen les persones majors de 65 anys. Del total de persones desaparegudes, 2,167 han desaparegut més d’una vegada, fet que equival a un 58% respecte a les denúncies tramitades per desaparicions.

Captura de pantalla 2024 03 09 a las 8.34.23

Una de les persones que va participar en la presentació de les dades del 2023 va ser el fundador d’Inter-SOS, Juan Bergua, pare de la cornellanenca Cristina Bergua (desapareguda fa vint-i-set anys). “A base de molt treball vam aconseguir una oficina d’atenció a les famílies, que és importantíssima, és un assoliment extraordinari”, va explicar.

En record de Cristina Bergua

A Cornellà de Llobregat, s’ha organitzat un acte commemoratiu en record de la Cristina Bergua. L’homenatge es fa avui dissabte 9 de març, a les 20 hores, a l’Espai Cristina Bergua Vera, situat al carrer de la Miranda, cantonada amb el carrer de Mossèn Joaquim Palet.  

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
212

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix