S’expropiarà l’edifici d’’El Barco’ d’Esplugues de Llobregat

El consistori ha decidit aquesta mesura a causa de la caiguda d’un sostre fals que pot afectar més habitatges

L’edifici d’’El Barco” serà expropiat per l’Ajuntament d’Esplugues. La caiguda d'un sostre fals, el 23 de febrer passat, en un habitatge de l'edifici, i una posterior revisió que va detectar risc de problemes similars en altres habitatges, farà agilitzar el procés d'expropiació d'aquest bloc de 38 habitatges situat al parc dels Torrents, que ha de ser enderrocat, en estar en terrenys qualificats de zona verda pel Pla General Metropolità (PGM).

IMG 0095 scaled

Les famílies afectades per aquesta mesura es van reunir a l’Espai Baronda amb l'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, i els tinents d'Alcaldia Eduard Sanz i Oliver Peña, on se’ls va explicar la situació. L'Ajuntament va haver d'adquirir recentment ‘El Barco’, anteriorment en mans d'un propietari que tenia llogats tots els pisos, per procedir al seu enderrocament. "El calendari previst per buscar una sortida individualitzada a cada família, en funció de la seva situació, s'haurà d'avançar, perquè no volem que hi hagi cap risc per a les persones", va dir l'alcaldessa.

1200 1651824427 El Barco Esplugues de Llobregat foto Victor Arias 21

Els primers informes tècnics conclouen que el desprendiment té origen en humitats i que cal revisar la totalitat dels habitatges per veure l'abast real. A més, de forma imminent es faran obres d'emergència a les parts dels quatre habitatges on s'ha detectat aquest problema.

En paral·lel, s'activarà el procés d'acompanyament individual per buscar una sortida a cada cas. En alguns casos, tindran dret a reallotjament, i en altres –en funció d'aspectes com el temps que hi portin vivint–, a indemnització, segons marca la llei. L'alcaldessa va explicar a les famílies afectades que l'Ajuntament està treballant a buscar-los pisos per oferir-los en règim de lloguer protegit a aquelles que tinguin dret a reallotjament. A la reunió, les famílies assistents van poder fer preguntes i expressar les seves preocupacions.

Captura de pantalla 2024 03 07 a las 17.30.27

L'edifici va ser construït a finals dels anys quaranta del segle passat. Trenta anys després que el PGM qualifiqués els terrenys com a zona verda, la família propietària va sol·licitar l'expropiació a la Generalitat, que va derivar l'obligació a l'Ajuntament.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Esplugues

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix