L’Ajuntament del Prat fa un nou pas per a la construcció d’un nou barri

El Ple va aprovar la Modificació del Pla General Metropolità per la qual cosa el projecte de la Seda-Paperera suposarà la conversió d’antics sòls industrials en un parc residencial que vol ser un referent en la transició ecosocial

El Prat de Llobregat continuarà creixent. Una de les propostes que es va aprovar al Ple d’ahir dijous va ser la construcció d’un nou barri al municipi amb la Modificació del Pla General Metropolità en l’àmbit estació-Seda-Paperera. El nou text incorpora diverses aportacions d'entitats i empreses després de l'anàlisi que han fet els serveis tècnics i jurídics del consistori de les al·legacions presentades a la modificació que es va aprovar en sessió plenària el setembre del 2022. 

whatsapp image 2024 02 29 at 18.05.05 1

Aquest projecte suposarà la conversió d'antics sòls industrials en un nou barri que vol ser un referent en la transició ecosocial de les ciutats, no només en l'àmbit metropolità, sinó a escala nacional i internacional, segons fonts municipals.

En la vessant ambiental, d'una banda, s'hi apostarà per la mobilitat sostenible, amb carrers pacificats, superilles per a vianants, el soterrament de la C-31 en el seu pas pel municipi i la construcció d'una estació intermodal i, de l'altra, per la creació d'una zona residencial amb tendència a les zero emissions, gràcies a l'ús d'energies renovables i a l'autoconsum.

Captura de pantalla 2024 03 01 a las 6.21.02

Captura de pantalla 2024 03 01 a las 6.19.48

La Seda-Paperera també té la vocació d'esdevenir referent en l'impuls del dret a l'habitatge, dotant a la ciutat d'un important parc residencial assequible. Així, la meitat dels 5.410 habitatges que s'hi construiran (fins a 2.414) seran de protecció oficial i, d'aquests, la meitat (1.207) seran de lloguer assequible. Tot això es completarà amb zones verdes, equipaments i eixos comercials, de manera que es configuri un model de ciutat compacta, que faciliti els desplaçaments curts, les relacions de proximitat i la qualitat de vida de les persones.

Redacció / Fotos: Aj. El Prat-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix