El Baix Llobregat lluita per la capitalia dels calçots

La comarca del Baix Llobregat compta ja amb una notable trajectòria en el cultiu d'aquesta ceba, de manera que les collites destaquen per la seva qualitat, tot i que no estan subjectes a estàndards.

La presència de calçots del Baix Llobregat a Mercabarna és actualment superior a la de Lleida i Girona, que també són productores de calçots.

Els mesos de febrer i de març són els de més consum d’aquesta ceba que comença a ser conreada al novembre. La moda és imparable.

El calçot es troba en mercats exclusivament durant els mesos de la seva temporada natural de producció. “Manté aquest aspecte tradicional davant moltes fruites i verdures que ja es consumeixen durant tot l'any gràcies a la importació”, destaquen des de Mercabarna, a on estan convençuts que aquesta podria ser la millor temporada del calçot en els últims 10 anys.

Les comarques de l'Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès i Baix Penedès –integrants de la IGP del calçot certificat de Valls- representen el primer origen dels calçots que es venen a Mercabarna. Després, s’hi ha situat el Baix Llobregat.

Febre pel calçot: creix un 230% en 10 anys

Josep Pañella és productor des de fa més de 15 anys de calçot al Baix Llobregat i també majorista. Segons el seu relat, que els caps de setmana “faci bon temps per tal que es puguin celebrar calçotades és la clau per animar la venda”.

Més de seixanta majoristes del Mercat Central de Mercabarna comercialitzen actualment calçots. La demanda d'aquest producte no ha deixat de créixer en els últims anys, fins al punt que la venda s'ha incrementat més d'un 230% a Mercabarna en una dècada.

Els majoristes hortofructícoles especialitzats en calçots esperen que aquest sigui un any especialment bo de producció i de venda, com ja ho va ser el 2011, en què només durant el mes de febrer es van comercialitzar més de 4,5 milions de cebes, segons les dades aportades per Mercabarna.

H. Marín | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix