Esplugues s’uneix a la construcció del campus de salut de l’Hospital Clínic

L'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, ha signat al Palau de la Generalitat el conveni que fixa un marc conjunt de col·laboració entre diverses institucions per promoure el desenvolupament urbanístic

L'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, ha signat, al Palau de la Generalitat, el conveni vinculant entre la Generalitat de Catalunya, l'Hospital Clínic Barcelona, la Universitat de Barcelona, els Ajuntaments de Barcelona, Hospitalet de Llobregat i Esplugues de Llobregat, i la Diputació de Barcelona, per a la construcció del nou campus de salut de l'Hospital Clínic.

GFApL8ZXEAAsUMv

Aquest conveni fixa un marc conjunt de col·laboració entre totes les institucions per promoure el desenvolupament urbanístic per a la construcció del nou campus al servei d'esports de la Universitat de Barcelona. L'ampliació de l'Hospital Clínic i el trasllat de la Facultat de Medicina de la UB té com a objectiu augmentar les seves potencialitats, com són l'aprofundiment de la seva excel·lència sanitària, universitària, científica i tecnològica. També es fa una aposta per la sostenibilitat des d'un punt de vista mediambiental, econòmic i social. 

"L'Ajuntament d'Esplugues s'ha incorporat a l'acord pel desenvolupament urbanístic del nou campus de l'Hospital Clínic de Barcelona, que es situarà als terrenys colindants entre Esplugues, Barcelona i L'Hospitalet, on actualment es troben les instal·lacions esportives de la Universitat de Barcelona. L'actuació potenciarà el posicionament del nostre districte d'innovació mèdic i biotecnològic en el marc europeu i serà motor de la transformació científica i econòmica del sector de l'Alta Diagonal, generant un nou pol de creixement, d'atracció de talent i recursos d'abast internacional en els àmbits assistencial, universitari, tecnològic i de recerca", ha manifestat l'alcaldessa Pilar Díaz.

photo 5890781722637877126 y

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha encapçalat la signatura del conveni, amb el qual ha assegurat que “farem del Clínic un dels campus de salut més avançats d’Europa”. El cap de l’Executiu ha subratllat també que es tracta d’un “projecte de país, de mirada llarga” que suposarà una transformació física de la regió metropolitana i, alhora, “transformarà el conjunt del sistema sanitari i del sistema de recerca i coneixement del nostre país”. “És la ròtula que enllaça la medicina i el sistema sanitari d'avui amb el del futur, a nivell d’innovació, i és el que enllaçarà també la recerca que es fa als hospitals amb totes les possibilitats de prosperitat econòmica”, ha afegit.

GFApL 7WQAAXnrN

Per la seva banda, el conseller de Salut Manel Balcells ha afirmat durant l’acte que "avui acaba una etapa i se n’inicia una altra. Acaba una etapa de preparació que permet un acord interinstitucional per traslladar el futur Hospital Clínic de Barcelona, el trasllat del centre de recerca sense detriment que al centre de Barcelona quedin equipaments assistencials per als barris de Barcelona en la ubicació de l’actual Clínic. Avui es produeix la consolidació d’un nou pol de recerca biomèdica amb una transformació urbanística de les més importants que tindrà aquest país en els darrers temps.”

GFApL OWoAA42TG

El director general del Clínic Barcelona, Josep M. Campistol, ha valorat de forma molt positiva la signatura d’aquest conveni vinculant: “des de l’inici totes les institucions han estat alineades per tirar endavant aquest projecte que cobreix una necessitat ciutadana prioritària i ara ja es posa en marxa tota la maquinària per fer-lo realitat”, ha assegurat. “Des de l’Hospital ja estem treballant en el pla funcional per definir els usos de les noves instal·lacions que constituiran un nou pol que ha de continuar posant a Catalunya al capdavant en l’àmbit de la salut a Europa i al món”, ha indicat també.

Un equipament de referència

L'Hospital Clínic Barcelona és un equipament hospitalari de referència, amb una capacitat clínica del màxim nivell i d'alta tecnologia. Té una forta vocació per l'ensenyament universitari i per la recerca científica. És un dels complexos sanitaris més importants del país i d'Europa.  Aquest nou campus, que respon a les necessitats de creixement, de millora del servei i de l'excel·lència, inclourà l'ampliació de l'Hospital, la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona i altres equipaments assistencials, universitaris, científics i de recerca que s'acordin. 

"Esplugues s'ha convertit en un gran focus d'atracció de talent i compta amb les condicions per esdevenir un ecosistema de l'economia del coneixement. Som epicentre del Bioclúster d'Innovació i Salut, que segons dades de la Generalitat de Catalunya, pot crear més de 40.000 llocs de treball i facturar més de 7.000 milions d'euros, la qual cosa suposaria l'1,86% del PIB anual de Catalunya. Un dels clústers més importants d'Europa", ha dit l'alcaldessa d'Esplugues. 

photo 5890781722637877110 y

Des de les administracions locals participants, junt amb la Generalitat de Catalunya, es promouran les mesures de planificació urbanística i es farà una planificació del transport públic i privat i de l'accessibilitat requerida. 

La futura construcció de les noves instal·lacions permetrà mantenir dispositius de l'hospital també a les seus de Villarroel, Plató i la Maternitat per cobrir les necessitats de la població de referència. L'emplaçament actual de l'hospital a l'Eixample inclourà serveis assistencials, de docència, recerca i innovació a mantenir i nous equipaments municipals i d'esponjament de l'espai públic.

Redacció / Fotos: Departament de Salut

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix