L’Institut de Cervelló es queda tres setmanes sense professor de matemàtiques

Tot i que Serveis Territorials d’Ensenyament al Baix Llobregat va poder solucionar el problema, el Consell Escolar del centre educatiu considera que és un pegat, es pot repetir en el futur i ha anunciat que continuarà reivindicant la situació que viuen els alumnes

Els alumnes de Tercer i Quart d’ESO de l’Institut de Cervelló tenen, des del passat divendres 26 de gener, un professor de matemàtiques. Malgrat això, que hauria de ser el més normal, han estat tres setmanes sense docent d’aquesta especialitat. Un fet que ha denunciat durant tot aquest temps el Consell Escolar del centre educatiu als Serveis Territorials d’Ensenyament al Baix Llobregat. Finalment, va arribar un professor i es va poder solucionar. Malgrat això, aquest cas destapa una ‘situació d’emergència’ que viu el Departament d’Ensenyament de la Generalitat per poder trobar docents i cobrir les baixes que hi ha per diversos motius personals.

F STrZDXQAAjH3o

Ha estat una lluita constant i sense descans del Consell Escolar, però finalment ha tingut un desenllaç feliç, de moment. Tanmateix, des de l’associació ho tenen molt clar a l’hora d’afirmar que la situació “no s’ha solucionat del tot. Qui diu que aquest professor substitut no agafarà la baixa?. Estaríem de nou igual, no hi ha cap garantia. Nosaltres, estem patint una situació recurrent”, diu Sílvia Tomasa, membre del Consell Escolar. A més afegeix que “continuarem amb la nostra reivindicació, perquè pensem que el que falla és la normativa que s’està aplicant. No funciona i, a més, no soluciona el problema.”

F WU8tnW0AAnMJR

Falta de previsió

L’absència d’un professor de matemàtiques es tenia coneixement als Serveis Territorials d’Ensenyament al Baix Llobregat des del desembre quan el docent va notificar la seva baixa per paternitat fins després de Setmana Santa. “Pensem que hi ha hagut una falta de previsió dels Serveis Territorials molt greu. Es van limitar a dir que restaven a l’espera que sortís algú”, explica Tomasa. 

La membre del Consell Escolar va més lluny quan afirma que “a la plaça de professor de matemàtiques es pot presentar qualsevol de la borsa amb coneixements científics-tècnics, i per tant no és necessari l’especialitat de matemàtiques” i mostra crítica quan “des de la Generalitat parlen de precarietat educativa i culpabilitzen als alumnes i pares de la situació. No acceptem que se'ns faci a nosaltres com a famílies, ni als nois i noies, responsables dels mals resultats acadèmics que s'obtenen en l'àmbit matemàtic. Així mateix, no acceptem i no toleren, escrits com el que fa unes setmanes va enviar la Consellera a totes les famílies.”

F eewZaW8AAxQoh

Al final, el col·lectiu més afectat ha estat l’alumnat de Tercer i Quart d’ESO “perquè és el més vulnerable i el que ha patit una pandèmia de la Covid-19 que l’ha deixat sense col·legi durant molts mesos. Aquests nois i noies han estat els grans perjudicats en la seva formació perquè arriben al tram final de cicle amb mancances”, sentència Tomasa. 

Redacció / Fotos: Institut de Cervelló

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
204

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix