Reclamen la cessió de la zona militar de la platja del Prat de Llobregat

El propietari de l’espai és el Ministeri de Defensa i l'Ajuntament demana que s’obri un procés de diàleg amb el govern espanyol

El Ple de gener del Prat de Llobregat va aprovar una proposta del grup municipal de Junts reclamar a l'Estat que la zona militar de la platja del municipi baixllobregatí, actualment propietat del Ministeri de Defensa, sigui cedida a la ciutat perquè en pugui gaudir qualsevol persona.

Captura de pantalla 2024 01 26 a las 11.34.48

Actualment, la zona no està destinada a usos relacionats pròpiament a la defensa sinó al lleure i descans del funcionariat militar, exposa el text. Amb la moció, es vol instar el govern espanyol a obrir un procés de diàleg amb el consistori amb l'objectiu d'acordar els termes i els terminis de la cessió. Aquesta no és, però, una reclamació nova, sinó que incideix en una demanda història que s'ha materialitzat en textos similars aprovats pel Ple municipal en mandats anteriors. El d'avui fa esment, també, a la necessitat de protegir els valors naturals de l'indret. 

Captura de pantalla 2024 01 26 a las 10.51.57

Així mateix, l'acord incorpora, a proposta dels grups que conformen l'equip de govern, la petició perquè la Generalitat aprovi l'ampliació de la ZEPA del Delta, que protegiria també aquest entorn natural i reforçaria el connector biològic que transcorre pel litoral pratenc entre la Ricarda i el Remolar-Filipines.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix