Reobre una discoteca inclusiva al Prat de Llobregat

La bona acollida de la sessió de prova pilot farà que l'experiència es repeteixi cada tercer dissabte de mes fins al juliol

El Prat de Llobregat va estrenar el passat dissabte, 20 de gener, una discoteca inclusiva per a joves al Casal Cívic i Comunitari–Delta. La iniciativa municipal, que parteix de les entitats de persones amb diversitat funcional i que ha comptat amb la col·laboració de jovent de la ciutat, es reprèn en fase de proves per primer cop des de l'inici de la pandèmia de Covid-19.

iq34 dsc01591

A instàncies de les entitats que formen part del Consell Municipal de les Persones amb Diversitat Funcional la ciutat baixllobregatina va recuperar una discoteca que pretén fomentar els espais de lleure inclusius i alhora fer més accessibles les activitats d'oci al municipi. Unes 100 persones van assistir-hi a aquesta primera sessió, que va servir de prova pilot. Donada la bona acollida, l'experiència es repetirà fins al juliol cada tercer dissabte de mes, entre les 17 i les 19h, al mateix equipament, el Casal Cívic i Comunitari–Delta, un espai de promoció de la cultura ubicat al barri de Sant Cosme.

iq29 dsc01577

Aquest programa té com a objectiu formar el jovent pratenc per tal de reconèixer el malestar emocional i la solitud no desitjada entre els seus companyes i companyes, així com perquè esdevinguin un agent positiu d'acompanyament dins del seu entorn. En aquest sessió de benvinguda, els i les joves voluntaris han donat suport en el servei de barra i en el punt de diversió.

Adaptació en tots els sentits

La discoteca, especialment adaptada per a persones amb algun tipus de diversitat funcional tant física com cognitiva, està oberta a qualsevol jove. En cas que les persones assistents no siguin autònomes, han d'accedir-hi acompanyades del monitor o monitora del seu centre o residència. L'espai ha estat adaptat en el vessant arquitectònic, amb la incorporació de rampes i banys accessibles, però també s'han tingut en compte altres aspectes que faciliten a tothom gaudir de l'experiència des de la diversitat, com l'ús del suport en vídeo per a la discjòquei.

iq49 dsc01641

En aquesta sessió pilot, l'accés a la discoteca ha estat gratuït. En les properes edicions l'entrada tindrà un preu de 3 euros, un import que es destinarà a la compra dels materials necessaris per a l'esdeveniment, donat que l'activitat no té ànim de lucre.

Redacció / Fotos: Aj. El Prat de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix