Arrenca la comissió tècnica per a la millora de l’Aeroport del Prat

La reunió entre el Govern espanyol i la Generalitat ha servit per a intercanviar documentació i decidir que s'avançarà a través de grups de treball en punts com la governança de l'aeròdrom, els elements de la infraestructura i les connexions ferroviàries

Representants del Govern espanyol i de la Generalitat de Catalunya han constituït aquest dijous la Comissió tècnica per a la millora de l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, tal com van acordar el ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, i la consellera de Territori de la Generalitat, Ester Capella, el passat 10 de gener, segons informa Europa Press.

GEIrYPvXcAAuzYi

Per part del Govern han participat en la reunió el secretari general de Transport Aeri i Marítim, Benito Núñez; el director general d'Aviació Civil, David Benito, i el tècnic de la Direcció General d'Aviació Civil, Andrés López. La delegació de la Generalitat ha comptat amb el secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas; el president i conseller delegat d’Aeroports de Catalunya, Daniel Albalate, i el director general de Coordinació Interdepartamental, Marc Ramentol.

GCnW 5nXIAAHZ2D

En declaracions als mitjans, Sanglas ha explicat que l'objectiu de la comissió és "buscar una fórmula per a ampliar l'Aeroport del Prat o decidir si realment es vol o no" aquesta ampliació. Ha dit també que la reunió ha servit per a intercanviar documentació i decidir que s'avançarà a través de grups de treball en punts com la governança de l'aeròdrom, els elements de la infraestructura i les connexions ferroviàries. "Una vegada acordem els membres que han de formar part d'aquestes comissions, seran les comissions paritàries les que hauran d'abordar cadascun d'aquests aspectes", ha afegit. El secretari ha indicat que la voluntat és que en la pròxima reunió s'aportin proposades i que els treballs de les comissions es puguin finalitzar abans de cap d'any.

GEIrYPuXMAAeqqk

Sistema aeroportuari català

Sanglas ha explicat que un dels punts en els quals ha posat l'accent la Generalitat és "parlar de la necessitat del sistema aeroportuari català". Ha apuntat que els treballs de la Comissió "no sols ha de pensar l'Aeroport del Prat, sinó que també ha de tenir en compte" els de Girona i Reus (Tarragona).

GBTdysAWwAAIFMr

Per això, han introduït l'element de les connexions ferroviàries, ja que el Govern advoca per una visió multipista i creu "que és un model que existeix a nivell europeu". I ha lamentat que el debat se centra només en l'Aeroport de Barcelona i que "existeixen altres infraestructures al país de tipus aeroportuari."

Redacció / Fotos: ON Economia-Arxiu-Territori

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix