Denuncien excés de zel en la Policia Local de Cornellà

Conductors assistents al saló, que espera rebre 24.000 visitants en tres dies, han denunciat haver estat sancionats per aparcar els seus vehicles a un descampat ubicat a les mateixes instal·lacions de Fira de Cornellà, en un moment, entre les 11.30 i les 12.15 hores, en què estacionar un vehicle a la zona era poc menys que una missió impossible.

Segons han explicat diversos testimonis a aquest mitjà de comunicació, dos agents de la Policia Local de Cornellà han multat desenes de vehicles estacionats a un descampat a on, segons el seu relat dels fets, “no diu enlloc que no es pugui aparcar”.

Els afectats per l’acció policial -entre ells, diversos professionals acreditats al saló Spannabis- han criticat un suposat afany recaptatori dels dos agents, que s’han desplaçat al recinte firal acompanyats per un sargent de la Guàrdia Urbana de Cornellà.

Segons els perjudicats, les multes interposades responen a un excés de zel en la Policia Local de Cornellà: “Com que la Fira de Cornellà és deficitària, es dediquen a perjudicar als assistents”, ha lamentat un d’ells, que ha demanat anonimat.

Cadenes i cadenats

Un testimoni dels fets ha manifestat que els agents no només han posat "injustament" multes d’aparcament a desenes de cotxes, sinó que han pres la decisió de tancar amb cadenes i cadenats els dos accesos de vehicles al recinte firal, de manera que els conductors, a més de sancionats, han estat bloquejats.

Fonts de l’Ajuntament de Cornellà han explicat que està prohibit aparcar un vehicle al gran descampat del recinte firal, però no han pogut justificar que abans de les 11.30 hores els accesos estiguessin oberts i només una hora més tard hagin estat tancats, provocant entre els conductors afectats escenes d’incertesa i de nerviosisme inèdites a les instal·lacions.

El més greu de la situació, segons un veí de Barcelona afectat, ha estat que “després de deixar-nos atrapats, sense poder treure el vehicle per cap de les dues sortides, els agents han marxat de la zona i no sabíem a qui demanar que ens obrissin per poder sortir del recinte i continuar amb les nostres obligacions laborals i familiars”.

"Surrealista"

Aquest testimoni, pare d’un dels professionals acreditats, ha criticat que aquesta situació “surrealista” i “gravíssima” li ha provocat fer tard a l’escola de primària a on havia de passar a recollir la seva néta.

“Si es troben desbordats per l’afluència massiva d’assistents, no té cap lógica que posin multes per aparcar a un enorme descampat inutilitzat ni, menys encara, que tanquin els accessos al recinte amb cadenes i cadenats”, ha lamentat l’home, qui ha descrit com "recaptatòria" l'actitud dels agents i ha assegurat que pensa interposar un recurs a la sanció d’aparcament perquè “l’accés al descampat estava obert i en cap lloc diu que no es pugui estacionar-hi”.

Alguns conductors que volien abandonar les instal·lacions han hagut de posar-se en contacte amb integrants de l’organització que els poguessin facilitar la sortida obrint un dels accesos tancats amb cadenes i cadenats.

 H. Marín | Foto: H. Marín

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix