Ja hi ha data per a les obres de rehabilitació del Cementiri Vell del Prat

Començaran aquest mes de gener i la primera fase de la intervenció, que afectarà una agrupació de 98 nínxols, estarà llesta per a Tots Sants

El Cementiri de l'Est del Prat, conegut popularment com el Cementiri Vell, començarà a ser rehabilitat aquest mes de gener per tal de reparar diverses patologies que pateix. La intervenció, de la qual s'ha informat per carta a les persones titulars dels nínxols, es farà per fases i amb la màxima cura per tal de no alterar una construcció que està catalogada des del 2004 com a patrimoni arquitectònic local.

whatsapp image 2023 12 21 at 09.15.53

L'Ajuntament engegarà la reforma pendent per preservar-ne l'estructura i garantir la prestació del servei. Moltes estructures estan en mal estat i presenten risc d'ensorrament. La principal patologia d'aquest cementiri, que va entrar en funcionament fa més d'un segle i mig i és, per tant, l'equipament municipal més antic en funcionament, és el deteriorament de la façana i les cornises de la primera agrupació de nínxols.

Cementiri vell del Prat del Llobregat 1 Copy

Davant d'aquesta situació, la reforma es realitzarà per fases, i cada fase afectarà una agrupació de nínxols diferents. La primera fase es concentrarà en la primera agrupació, que es troba en entrar a mà esquerra, i es preveu que s'acabi per a Tots Sants de 2024. A partir de llavors, podrà començar la rehabilitació gradual i per fases de les altres agrupacions.

Informació a les famílies

L'actual projecte s'ha dissenyat amb la màxima cura pel patrimoni arquitectònic i mirant de minimitzar les intervencions en les sepultures, centrant-se exclusivament en aquelles necessàries. Aquest projecte s'ha redactat després de descartar-ne un d'anterior, que preveia l'enderroc de les agrupacions de nínxols i la seva construcció de bell nou.

Enlloc d'això, l'actual projecte s'ha concentrat a identificar aquells punts més mal conservats de les estructures i actuar quirúrgicament allà on s'han detectat els desperfectes. "Tot i que aquesta primera agrupació està integrada per 98 nínxols, s'actuarà en 28 d'ells, que caldrà exhumar mentre duri la intervenció i que es tornaran a inhumar un cop reforçades les estructures", segons ha explicat Quim Bartolomé, tinent d'alcaldia de l'Àrea d'Acció ambiental i Serveis Urbans, que ha afegit que la resta es taparan mentre durin els treballs.

Ll'Ajuntament ha enviat una carta tant a les persones titulars dels nínxols que seran afectats, com a totes les persones titulars d'un nínxol a l'agrupació 1 i a totes aquelles famílies titulars de sepultures al Cementiri Vell, per informar-les de les actuacions que es duran a terme. A més, s'ha convocat una sessió informativa aquest gener, el dia 11 a les 19h, al Centre Cívic Palmira Domènech, adreçada a totes les persones titulars de sepultures a l'agrupació 1.

"És una intervenció molt sensible, en un tema en què manen les emocions, i, per això, l'Ajuntament, i específicament el departament de Manteniment i Serveis, ens posem a disposició de les famílies per atendre'n els dubtes i suggeriments que tinguin", ha assenyalat Bartolomé. En aquest sentit, les persones que vulguin més informació es poden adreçar al telèfon 934 782 676, del tanatori municipal, que ha habilitat un servei d'atenció sobre la intervenció.

Redacció / Fotos: Aj. El Prat-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix