Ferrocarrils millorarà l'estació de Sant Vicenç dels Horts

L’actuació, amb un pressupost de 816.000 euros, ampliarà el número de màquines validadores, es renovarà el paviment i s’instal·larà enllumenat de tipus LED

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha licitat avui les obres per a l’arranjament i millora dels accessos de l’estació així com per a la renovació del paviment de les andanes de l’estació de Sant Vicenç dels Horts, a la línia Llobregat-Anoia. Els treballs, amb un termini d’execució de trenta setmanes, han sortit a licitació per un import de 816.000 euros (abans d’IVA) i està previst que comencin el segon trimestre de l’any vinent.

780 008 3938556 8de14d92d6d483ff5e1fc0c68b9b442d

Les obres consistiran, d’una banda, en l’ampliació del número de màquines validadores per facilitar l’accés a l’andana de via 2, direcció Barcelona. Així, amb la col·locació de tres noves màquines, l’estació comptarà amb un total de sis màquines, una de les quals adaptada a persones amb mobilitat reduïda i cotxets. D’aquesta manera, s’agilitzarà al màxim el moviment de viatgers a l’estació i es guanyarà fluïdesa en les entrades i sortides. Els treballs inclouran també l’ampliació i adequació de la marquesina d’accés a la via 2 i l’ampliació del forjat de formigó armat. També està prevista la reubicació de diversos elements com són màquines dispensadores de bitllets, baranes, bancs o cartells d’informació.

D’altra banda, es renovaran els paviments i es milloraran els accessos existents tant a la via 1 com a la via 2. La renovació del paviment es durà a terme a les andanes, al pas inferior i a rampes i escales. Al pas inferior de l’estació, també es canviarà l’enrajolat de les parets per un arrebossat i pintat que facilitarà el seu manteniment. La renovació dels paviments i la millora dels accessos existents suposarà actuar sobre una superfície de 2.000 metres quadrats.

Les millores a l’estació també inclouran la substitució de l’enllumenat actual d’ambdues andanes per nous fanals de tipus LED que incrementaran l’estalvi energètic i en facilitaran el manteniment.

En diverses fases

Les obres es desenvoluparan en diferents fases, tenint en compte que primer es treballarà per deixar enllestida tota l’andana de la via 2, posteriorment tota l’andana de la via 1 i finalment el pas sota via, les rampes i les escales. Els treballs es duran a terme en cap de setmana majoritàriament en horari diürn, amb l’objectiu de minimitzar l’afectació en les persones usuàries.

535b9543 4dcf 401b 89a5 c8a170291686 1

Aquesta actuació s’emmarca dins el constant procés de renovació i manteniment dels diferents equipaments i instal·lacions que du a terme Ferrocarrils per millorar el confort de les persones usuàries i continuar donant un servei de qualitat.

L’estació de Sant Vicenç dels Horts es va inaugurar l’any 1912, coincidint amb l’obertura de la línia del carrilet entre Barcelona i Martorell. La seva demanda anual és de 720.000 viatges (dades 2022).

Redacció / Fotos: FGC

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix