Viladecans The Style Outlets celebra el lliurament del II Premi d'Innovació en Salut

El guardó, dotat amb 15.000 euros, ha estat per al projecte “ODISSEA”, un programari que optimitza el procés assistencial de l'infart agut de miocardi, presentat per l'Institut de Recerca Biomèdica de Girona (IDIBGI), l'Institut Universitari de Recerca en Atenció Primària (IDIAP Jordi Gol) i l'Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona

Ahir al matí es va celebrar l'acte de lliurament del II Premi d'Innovació en Salut VTSO, creat per Viladecans The Style Outlets, en les instal·lacions del centre. L'objectiu del guardó, que compta amb la col·laboració d’IDIBELL-XarSMART, és impulsar la transferència al mercat i a la societat de projectes d'alt nivell dins del camp dels productes sanitaris, la salut digital i les teràpies avançades.

En el transcurs de l'esdeveniment, María Jesús Montesinos, gerent de l’outlet, ha destacat la necessitat de la innovació en el sector sanitari i la gran vàlua i dedicació d'aquests professionals. Així mateix, ha recordat que “el premi s'emmarca en el compromís de Viladecans The Style Outlets amb la comunitat i el nostre rol dinamitzador de la prosperitat del territori”, i ha destacat el fort impuls donat a la present edició que ha rebut gairebé una trentena de propostes, de gran qualitat, de diferents centres i hospitals de tota Catalunya: “En 2023, hem apostat per fer créixer el premi per a generar un major impacte positiu, arribant a més professionals i centres, i conferint-li més recursos, i l'hem aconseguit amb la col·laboració d’IDIBELL-XarSMART.”

El guanyador del Premi, dotat amb 15.000 euros, ha estat el “Projecte ODISSEA”, presentat per l'Institut de Recerca Biomèdica de Girona (IDIBGI), l'Institut Universitari de Recerca en Atenció Primària (IDIAP Jordi Gol) i l'Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona. La proposta planteja el desenvolupament d'una solució informàtica, un programari, que millora el complex procés assistencial de l'infart agut de miocardi mitjançant l'optimització de la coordinació i el flux d'informació entre els diferents sanitaris responsables dels pacients. El resultat més directe és una considerable reducció del temps de tractament de 15 minuts -molt rellevants per a la reducció del risc de mort o discapacitat del pacient- i una millor selecció dels casos, evitant tractar com a infarts aquells que no ho són.

En nom de tots els premiats, han recollit el guardó: Betlem Salvador, coordinadora de la unitat de suport a la recerca de l'Àrea Metropolitana Sud, i Marc Casajuana, tècnic d'Innovació, tots dos de l'Institut Universitari de Recerca en Atenció Primària (IDIAP Jordi Gol); i Queralt Farreras, tècnica d'Innovació en l'Institut de Recerca Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI).

El comitè avaluador del premi ha estat conformat per Carles Ferreiro, director de Serveis d'Empresa i Innovació de l'Ajuntament de Viladecans; Hortensia Aguado, coordinadora de projectes de la Societat Catalana de Qualitat Assistencial (SCQA); i Miguel Ángel Souto, director d'Innovació i Desenvolupament de Negoci d’IDIBELL–XarSMART.

L'esdeveniment, que ha comptat amb l'assistència de diferents autoritats locals, personalitats i representants del sector sanitari, així com mitjans de comunicació, ha servit també
per a conèixer la situació del projecte guanyador de la passada edició: “Implementació d'un programa de marxa nòrdica per a pacients amb insuficiència cardíaca”. Mónica Ruiz Pombo, cap del servei de Medicina Interna de l'Hospital de Viladecans, ha exposat com el projecte pot dur-se a terme gràcies a la dotació del premi, així com el seu grau d'execució.

L'acte ha estat clausurat per Rosa Cañisá, tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Viladecans, qui ha manifestat: “Per a Viladecans és un orgull que hi hagi uns premis per a promoure el benestar de la ciutadania a través de la recerca en innovació per a l'àmbit de la salut. L'èxit de la primera edició, celebrada l'any passat, ha portat a ampliar l'àmbit dels projectes de recerca, així com la quantia dels premis. Esperem que no s'acabi aquí i puguem continuar donant suport a projectes com aquest, que tant aporten a la comunitat”.

El premiat: “Projecte ODISSEA”: Programari desenvolupat per a millorar el procés assistencial de l'infart agut de miocardi”.

Com explica l'equip mèdic en el redactat del projecte guanyador, l'infart agut de miocardi és una malaltia greu i freqüent. En el procés assistencial (diagnòstic, trasllat i tractament) intervenen metges de diferents especialitats i centres. El repte i la clau per a evitar pèrdues de temps innecessàries i una correcta selecció dels pacients radica a aconseguir una perfecta coordinació entre tots ells.

Amb “Odissea”, s'ha objectivat una reducció en 15 minuts del temps de tractament i s'evita un 8% de trasllats innecessaris a un hospital especialitzat. El principal beneficiat és el pacient amb infart agut de miocardi, ja que l'evidència científica ha mostrat una relació directa entre els temps de tractament i la mortalitat o la discapacitat sobrevinguda. Al seu torn, el personal sanitari troba una plataforma digital segura que simplifica i agilitza la seva tasca assistencial.

Redacció / Foto: Viladecans The Style Outlets

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
194

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix