La Diputació de Barcelona té deu projectes per al Baix Llobregat

L’ens supramunicipal ha publicat una nova edició del Mapa de Projectes Estratègics Locals (MPEL)

La Diputació de Barcelona ha publicat una nova edició del Mapa de Projectes Estratègics Locals (MPEL), una eina visual que recull les iniciatives clau i projectes estratègics de la província de Barcelona. En concret, el Mapa identifica deus projectes estratègics de l'Alt Penedès, deu de l'Anoia, deu del Bages, deu del Baix Llobregat, deu del Barcelonès, deu del Berguedà, deu del Garraf, deu del Lluçanès, deu del Maresme, deu del Moianès, deu d'Osona, deu del Vallès Occidental i deu del Vallès Oriental.

mapa projectes estrategics 2

Els deu projectes del Baix Llobregat inclosos en el mapa són els següents:

  • Clúster Salut Mental: ecosistema que dinamitza els sectors empresarials, públics i privats, de la salut mental, les neurociències i l'envelliment, a Catalunya.
 
  • Parc Agrari del Baix Llobregat: espai per a l'alimentació de proximitat i la dinamització de la pagesia professional que celebra vint-i-cinc anys.
 
  • Coboi lab: laboratori d'innovació i experimentació pública per fer front a reptes urbans de Sant Boi i el seu territori. Ofereix entorns col·laboratius on compartir reptes amb actors del territori.
 
  • Consell de la Formació Professional del Baix Llobregat: L'objectiu és contribuir a l'ajust entre la formació professional, la formació contínua i la formació ocupacional i les necessitats actuals i futures del territori mitjançant un sistema de governança compartit entre les diferents administracions i els principals actors i entitats que intervenen en matèria de formació professional, mercat de treball i teixit productiu.   
 
  • InnoDelta: Projecte per fer del Delta un territori innovador articulant una sèrie d'actuacions al voltant de 3 eixos que impulsen la innovació: Coneixement, amb una arquitectura compartida que connecti i apropi a les empreses, institucions i ciutadania, Comunitat de Labs Locals, xarxa de laboratoris públics especialitzats en diversos àmbits d'innovació, i Emprenedoria, creació d'un ecosistema d'incubació d'emprenedoria tecnològica al voltant de solucions innovadores i la seva transferència al teixit empresarial i industrial.    
 
  • Les Muntanyes del Baix: projecte en el qual 16 municipis del Baix Llobregat i el Consell Comarcal es coordinen i comparteixen estratègia i accions per la gestió de l'espai agroforestal d'aquest territori.
 
  • IND+I: Espai de la quàdruple hèlix per a la reflexió i impuls de la indústria i la innovació nascut el 2016 amb seu a Viladecans.    
 
 
  • Vilawatt: Procés local de transició energètica amb serveis d'assessoria energètica, contractació, moneda local i vehicle compartit.
 
  • Sant Feliu Innova: Servei d'Innovació i emprenedoria digital orientat a la formació, l'assessorament i la social smart.      
 

La Diputació de Barcelona, en col·laboració amb els Pactes Territorials, va impulsar aquest mapa per primer cop l'any 2007 i des de 2012 es va anar actualitzant cada any fins que el 2020 va quedar aturat per la pandèmia. Ara es reprèn aquest mapa, un instrument de gestió estratègica que permet identificar i difondre els projectes motors de cada comarca per facilitar sinergies i generar referents de bones pràctiques, entre altres objectius.

La nova edició del Mapa de Projectes Estratègics Locals (MPEL), s'ha publicat en el marc de l'Informe econòmic local de la província de Barcelona 2023, elaborat per la Diputació de Barcelona i que analitza les dades de l'any 2022 per a la província de Barcelona i cadascuna de les seves comarques. L'informe mostra que la recuperació econòmica iniciada l'any 2021 a la província de Barcelona després de la pandèmia es va consolidar al llarg del 2022: bona part dels indicadors van recuperar els nivells previs a la crisi de Covid-19 i fins i tot alguns els van superar, evidenciant una fase expansiva de l'economia.

Redacció / Fotos: Diputació de Barcelona

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix