Gavà Mar tindrà una zona verda amb 2.000 places d’aparcament

Serà de pagament i control horari, i inclou tarifes reduïdes per a veïns del municipi, mentre que la zona taronja, d’estacionament gratuït per a residents i vehicles censats a Gavà, s’amplia fins a prop d’un miler de places

La propera temporada de platja, Gavà Mar ampliarà l’oferta d’aparcament regulat amb l’objectiu de minimitzar i ordenar la presència de vehicles privats durant el període estival, i al mateix temps augmentar l’aparcament garantit per als veïns i veïnes de Gavà. Així ho estableix el reglament aprovat pel Ple Municipal.

foto zona naranja

La regulació de l’estacionament abastarà la totalitat del barri marítim, i té com a principal novetat la creació d’una zona verda de pagament i control horari per a vehicles forans, que comptarà amb un total de 2.040 places. La nova zona verda conviurà amb la zona taronja d’ús exclusiu i gratuït per a resident i vehicles censats a Gavà, que amplia el nombre de places, passant de 650 a 962. L’increment de places taronja es produirà principalment a les dues zones ubicades per sobre de l’autovia C31, per evitar el trànsit de vehicles forans per aquestes zones menys accessibles. Les places de la nova zona verda estan distribuïdes per tot el barri, i incorporen a més el fins ara aparcament destinat a vehicles eco situat a l’avinguda Europa.

Captura de pantalla 2023 12 01 a las 11.50.32

problema003 01

Les zones d’aparcament regulat entraran en servei el 15 d’abril. Seran operatives de 9 del matí a 9 del vespre tots els caps de setmana i festius fins al 30 de setembre, i cada dia de la setmana entre el 24 de juny i el 31 d’agost. D’aquesta manera, la regulació en dies feiners coincidirà amb el període de plena temporada de platja i amb el gruix de les vacances escolars.  

A la zona verda hi hauran d’estacionar les persones no empadronades a Gavà, abonant una tarifa estàndard per control horari. Aquesta tarifa oscil·larà entre els 1,60 euros per trenta minuts, i els 19 euros per un dia sencer. Els vehicles ECO I ZERO tindran dues hores gratuïtes.

problema003 02

Els residents d’habitatges inclosos dins de l’àrea regulada podran estacionar a les places verdes amb el pagament d’una tarifa tova d’1 euro al dia, un preu simbòlic atès que ja disposen de places taronja. No hi podran estacionar els seus vehicles més de 7 dies seguits.  Per fer efectiu el pagament s’instal·laran disset parquímetres. També es podrà fer efectiu el pagament amb les aplicacions mòbils AMB Aparcament i AMB Aparcament residents.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà-AAVV Gavà Mar

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix