L’Ajuntament del Prat impulsarà la criança del pollastre Pota Blava

Posarà en marxa una granja comunitària que permeti donar a conèixer aquesta raça

L’Ajuntament del Prat de Llobregat posarà en marxa una granja comunitària que permeti popularitzar la criança del pollastre amb IGP Pota Blava, segons informa l’ACN. Davant la falta de relleu generacional de l’actual Associació de Criadors, el consistori planteja la creació d’una fundació on en siguin membres les AFA de les escoles i altres entitats i empreses de la ciutat, així com veïns a títol particular. La intenció és que cada membre pugui criar durant l’any el seu propi pollastre per presentar-lo a concursos i, arribat el moment, sacrificar-lo per cuinar-lo. “Farem el que calgui per conservar la criança del Pota Blava, que és una senya d’identitat de tots els pratencs”, explica l’alcalde, Lluís Mijoler.

slide1

Seguint les petjades dels horts urbans comunitaris, l’Ajuntament del Prat vol posar en marxa una granja popular de gestió compartida. L’espai ideat per a aquesta futura fundació és, precisament, un petit tancat de 400 m2 que hi ha entre els horts urbans del Prat, a la carretera de la Bunyola. Aquest corral l’utilitza ara l’Associació de Criadors de la Raça Prat, on té un centenar d’exemplars. La intenció és que la futura fundació rellevi aquesta entitat -ara gestionada per octogenaris- i que l’espai es pugui adequar per a l’ús comunitari dels diferents membres que en formin part.

foto2 640x480

Mijoler indica que seria un concepte similar a la comunitat energètica, “en què formes part d’una comunitat, però la placa solar no la tens instal·lada pròpiament a casa”. “Amb la fundació del Pota Blava, podràs criar un pollastre però no l’hauràs de tenir al pati, on actualment seria il·legal”, afegeix. Mijoler assegura que el concepte Pota Blava ha esdevingut “la principal senya d’identitat dels pratencs”. “Fa dècades feia vergonya dir que vivies al Prat, però ara tothom se sent molt orgullós i arreu on va s’identifica dient que és Pota Blava”, diu, tot destacant que garantir la criança popular “és una manera de mantenir una tradició que es remunta al segle XVI.”

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix