Arrenca la celebració del Carnestoltes a Viladecans

La Gran Rua de Carnaval tornarà a ser, aquest dissabte, l’acte central de la celebració del Carnestoltes a Viladecans.

Contes, llibres, personatges mitològics o d’èpoques passades, la natura, les professions o, fins i tot, el món de la telefonia inspiren les comparses, que apleguen grans i petits per gaudir-hi junts.

Segons han explicat fonts municipals, la desfilada estarà formada per 18 comparses d’entitats locals, amb més de 1.500 persones en total, que competiran al concurs per escollir les disfresses més originals i les més sostenibles.

Infants

La festa de la disbauxa per excel·lència ha congregat al parc de Can Xic, aquest dijous, prop d’un miler d’escolars de 1r i 2n de Primària del municipi.

Els petits han celebrat plegats el Dijous Gras, tradicionalment el primer dia del Carnestoltes.

Els més petits també tindran una cita, aquest diumenge, amb la festa infantil de disfresses que organitza l’Ajuntament a les 12.30 hores a la plaça de la Vila.

L’acte comptarà amb un espectacle per als menuts a càrrec de la companyia Pep Callau.

Sardinada popular

Una de les peculiaritats del Carnestoltes a Viladecans serà la celebració del ball de la Tornaboda, una tradició dansaire compartida amb la veïna població de Gavà que va néixer fa més d’un segle.

L’activitat tindrà lloc a les 12 del migdia a la plaça de la Vila i també, a les 13.30 h, a la masia de Can Sellarès, en companyia dels dansaires de Gavà, han informat les citades fonts.

Diables

A les 20 hores, es farà la desfilada de l’enterrament del Carnestoltes, a càrrec dels Diables de Viladecans, que sortirà del parc de Can Xic. Després, hi tindrà lloc una sardinada popular.

La ciutat s’acomiadarà de la festa, com mana la tradició, el Dimecres de Cendra. La Crema del Rei Carnestoltes tindrà lloc als Jardins de Can Modolell, a dos quarts de nou de la nit. Es poden consultar totes les activitats a http://www.viladecans.cat.

R. | Foto: Viladecans (Arxiu)
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix