Més de 12.500 persones han participat amb la Unió de Cooperadors

És una aposta de l’Ajuntament de Gavà per al desenvolupament econòmic sostenible i innovador

La Unió de Cooperadors de Gavà tanca el seu primer any de funcionament amb un gran èxit de participació. Més de 12.500 persones s’han sumat a alguna de les activitats que s’han organitzat des de la seva inauguració, el dia 12 de novembre de 2022.

Uc2

L’alcaldessa, Gemma Badia, ha explicat que després d’un any “toca fer balanç i les xifres ens demostren que s’ha fet un ús molt interessant i obert a tota la ciutadania, preservant l’esperit inicial i cooperatiu d’aquest espai i avançant alhora cap a la innovació.”

FpwcgB8XEAAm72F

Un any de treball enfocat a impulsar el desenvolupament econòmic sostenible i innovador al servei de les persones. La Unió de Cooperadors és un nou espai de referència per a les noves economies com l’economia social i solidària, l’economia circular i la innovació. S’hi ofereix una àmplia programació amb tallers, xerrades i formacions, i també jocs educatius, que posen a l’abast de tothom els valors per fer economia de forma equitativa i democràtica.

FqIg aTWcAEIz16

Un total de 2.444 persones han rebut informació i orientació individualitzada i 7.688 més han participat en exposicions i activitats ludicoformatives. Tots els serveis estan oberts a ciutadania de totes les edats, emprenedors/es, empreses, entitats i centres educatius.

Un dels serveis més utilitzats és el Lab, un espai per a l’experimentació i la innovació, amb impressores i escàner 3D, màquina làser, viniladora, Lego i Arduino. Des d’aquí la tecnologia es fa accessible a tothom, amb tallers d’iniciació i assessorament personalitzat per idear, dissenyar i prototipar qualsevol idea. Les persones usuàries representen el 35% del total.

FqmtXEgXwAI6xRu

Per a les noves iniciatives de l’economia col·laborativa, social o sostenible, s’ofereix un acompanyament des de l’inici i un espai d'incubació per créixer i consolidar-se. 364 persones s’han beneficiat d’aquest assessorament personalitzat.

L’alcaldessa ha remarcat, d’altra banda, la importància d’apropar als centres educatius l’economia des d’un punt de vista cooperatiu i social per fer-los descobrir noves ocupacions i noves formes d’emprendre: “Durant l’últim trimestre del curs passat, més de 400 alumnes han visitat la Unió de Cooperadors, i per al curs 2023-2024 ja s’han rebut sol·licituds per rebre més de 1.300 estudiants, cosa que fa avançar aquest espai també en sentit didàctic.”

Uc1

Reconeixements a la recuperació patrimonial

La Unió de Cooperadors, obra dels arquitectes Josep Lluís Sert i Josep Torres Clavé,  va reobrir les portes després d’una rehabilitació que ha aconseguit recuperar el seu alt valor històric i arquitectònic, amb la proposta de l’arquitecta Meritxell Inaraja i el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. De fet, aquesta renovació ha valgut la selecció als prestigiosos Premis FAD d’Arquitectura i una menció als Premis Catalunya Construcció.

uc comp 3 1

L’edifici forma part de la recentment creada Xarxa Metropolitana de Patrimoni, un conjunt d’11 actuacions de rehabilitació en edificis i parcs públics que pretenen recuperar i rehabilitar el patrimoni cultural i industrial de l’àrea metropolitana de Barcelona amb un doble objectiu, d’una banda, la recuperació del patrimoni amb l’aplicació de principis d’intervenció respectuosos amb la integritat i els valors dels edificis i parcs, i d’una altra, la reutilització d’aquests mateixos elements patrimonials per a usos públics i com a objecte de visita turística.

Aquesta xarxa té l’objectiu de revitalitzar, difondre i donar a conèixer aquests espais, a través de la creació del pòdcast “Històries de la Metròpolis”, on s’explica el llegat dels espais a través d’històries vivencials;  senyals compartits i imatge de marca homogeneïtzada; nova web amb.cat, i activitats diverses adreçades a públic familiar.

Redacció / Fotos: Unió de Cooperadors

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
190

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix