Sant Joan de Déu separa dues bessones siameses de Mauritània

La intervenció quirúrgica ha durat cinc hores i la va fer un equip de vint professionals

L’Hospital de Sant Joan de Déu ha separat amb èxit a les dues bessones siameses que van arribar a finals de mes passat de Mauritània. Els seus pares les van dur fins a Catalunya expressament per l'operació el passat 27 d’octubre a través del programa solidari Cuida'm de l'hospital i ho van fer sense necessitat d'oxigen suplementari per respirar. Van néixer el 8 d'octubre i estaven unides per l'abdomen.

874881cd 2af6 4915 a4d7 c6b167905165 alta libre aspect ratio default 0

La intervenció quirúrgica ha durat cinc hores i la va fer un equip de vint professionals. A partir d’ara, les vigilaran de prop des de la Unitat de Cures Intensives per veure com evolucionen clínicament i tenen previst informar de la seva evolució els pròxims dies. Quan van néixer, Khadija i Cherive compartien un sol cordó umbilical i pesaven 5,2 quilos. Han trigat gairebé dues setmanes a separar-les perquè durant aquest període especialistes d'àrees com cardiologia, nutrició i anestèsia les han examinat per planificar l'operació.

Redacció / Fotos: HSJD

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
193

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix