El Parc Agrari, escenari de la tercera Marató d’Espigolades

Aquesta edició va comptar amb la participació de 148 persones voluntàries i es van recuperar 8.730 quilos de fruites i verdures al Baix Llobregat, Tarragona, Lleida i Tordera

La campanya de sensibilització i conscienciació Aprofitem els aliments, que ha impulsat el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural des del passat 26 de setembre, ha permès recuperar un total de 12,5 tones de menjar a través de les diverses activitats organitzades per evitar-ne el malbaratament i ha aplegat 1.500 persones. Uns aliments que, segons la Calculadora del Valor dels Aliments, suposen un estalvi de 5,9 milions de litres d’aigua i de 13 tones de CO2.

F8KwDf7WcAAWNfM

En motiu del Dia Mundial de l'Alimentació el passat 8 d'octubre des de la Fundació Espigoladors es va organitzar de nou les espigolades simultànies a diferents localitzacions arreu de la geografia catalana (Parc Agrari del Baix Llobregat, Espai Agrari Baixa Todera, Camp de Tarragona i Lleida), per tal d'impulsar i visibilitzar aquesta activitat que poc a poc es va consolidant al nostre país. Es va comptar amb la participació de 148 persones voluntàries i es van recuperar 8.730 kg de fruites i verdures, i el producte espigolat es va enviar a centres de distribució gratuïta d’aliments de Catalunya.

Captura de pantalla 2023 10 13 a las 17.10.14

La campanya Aprofitem els aliments forma part de l’estratègia del Departament d’Acció Climàtica per a la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari, la qual s’emmarca dins l’Estratègia alimentària de Catalunya, que té com a objectiu assolir un sistema alimentari més sostenible, transformador i basat en l’economia circular. La campanya es duu a terme conjuntament amb la participació del sector de la restauració, la Fundació Banc dels Aliments de Catalunya, la Plataforma Aprofitem els Aliments i la Fundació Espigoladors.

Redacció / Fotos: Fundació Espigoladors

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix