La Masia de Sant Boi de Llobregat reobre les portes

L'edifici, rehabilitat amb fons europeus Next Generation, inaugura una nova etapa dels equipaments de la ciutat com a punt de referència dels serveis municipals d'economia i ocupació 

La Masia, a Sant Boi de Llobregat, ha obert les portes al públic aquesta setmana. En un mateix espai, concentra tots els serveis municipals vinculats amb l'economia, l'ocupació i la formació per al treball. L'edifici neix amb l'objectiu de ser el punt de referència d'un nou model de desenvolupament econòmic local, un exemple de l'aposta per la transició energètica i la digitalització i un primer pas cap a un nou paper dels equipaments municipals.

Unes vuitanta persones de la plantilla municipal treballen en l'edifici, distribuít en tres plantes configurades per espais amplis i amb molta llum. Hi són ubicats els departaments de l'Ajuntament relacionats amb l'empresa, el comerç i l'emprenedoria, els mercats, l'ocupació, la formació ocupacional, la formació professional i universitària, el turisme, el consum, les llicències d'obra i activitats i la Fira de la Puríssima. Els serveis d'atenció directa a la ciutadania (com l'Oficina d'Atenció a l'Empresa, el Servei Públic de Consum o el Club de Feina) s'ofereixen a la planta baixa, amb cita prèvia. 

masieta

La Masia és el punt de referència d'un nou model de desenvolupament econòmic local, que té com a objectiu principal impulsar l'economia local, generar ocupació digna i oportunitats per a tothom en el marc de l'estratègia de ciutat i del Pla d'Acció de l'Agenda Local 2030. 

Per les seves característiques innovadores, també vol ser un referent de l'aposta per la transició energètica i la digitalització. Les obres de rehabilitació, finançades amb fons europeus Next Generation, han configurat un edifici amb espais de treball i atenció al públic lluminosos, saludables i sostenibles, que maximitzen l'eficiència energètica.  

Es tracta d'un edifici intel·ligent que fa servir sistemes -naturals i mecànics- de regulació tèrmica, il·luminació i control a distància de la qualitat de l'aire i els consums energètics. L´equipament produeix energia elèctrica mitjançant els panells solars que s'han instal·lat a la coberta, que li permetran ser energèticament autosuficient i compartir els excedents amb la futura comunitat energètica del sector La Muntanyeta.  

L'arquitectura interior de l'edifici de La Masia s'ha dissenyat per facilitar un canvi de cultura en l'organització del treball i l'atenció a la ciutadania als equipaments municipals. Els llocs que ocupa cada persona durant la feina no són fixos, les taules i els despatxos no pertanyen a una persona concreta, els espais tenen usos polivalents i el personal disposa d'ordinadors portàtils per facilitar la convivència de la presencialitat i el teletreball. 

Amb aquesta nova forma d'enfocar el dia a dia de la feina a les dependències municipals, La Masia obrirà camí per a un canvi de cultura organitzativa que l'Ajuntament preveu estendre progressivament al conjunt dels seus equipaments. El nou model preveu, a grans trets, configurar una xarxa descentralitzada d'equipaments, cadascun especialitzat en un àmbit sectorial de les polítiques municipals. El proper serà el Palau de Marianao, on, un cop finalitzada la rehabilitació en curs, s'hi ubicaran els serveis vinculats amb la salut i la sostenibilitat ambiental.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix