Cimens Molins vol aconseguir la descarbonització el 2050

L'empresa de Sant Vicenç dels Horts ha projectat una inversió de quaranta milions d’euros per aquesta finalitzat

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, va fer una visita institucional a la planta de Cimens Molins de Sant Vicenç dels Horts on també els ha acompanyat del president de la firma, Joan Molins. També van assistir l’alcalde de Sant Vicenç dels Horts i de Molins de Rei i l’alcaldessa de Pallejà.

F7rFTC6XcAAAJtz

El conseller delegat de Ciments Molins, Julio Rodríguez, preveu que la companyia faci inversions "importants" de cara a 2024 i els propers anys per tal d'assolir zero emissions contaminants el 2050. Amb tot, no ha especificat una xifra, que ha condicionat a l'aprovació del pressupost anual el febrer de l'any vinent. En aquest sentit, va recordar ahir que en els últims exercicis han destinat uns 40 milions de mitjana a aquesta finalitat. Rodríguez va remarcar que la voluntat és "descarbonitzar la producció de ciment tot el que es pugui". Va apuntar que el 2022, per exemple, un 55% de l'energia de la fàbrica procedia de combustibles alternatius, cosa que va evitar alliberar 113.000 tones de CO2 a l'atmosfera.

F7rZ guXYAAhFrY

F7rZ c4XwAI2ul6

Rodríguez va insistir en l'objectiu d'assolir zero emissions el 2050, mentre que de cara al 2030 hi ha "una primera etapa" amb la mirada posada a  una rebaixa del 20%. En aquesta línia, va mencionar l'aranzel europeu CBAM (per les seves sigles en anglès Carbon Border Adjustment Mechanism) que "progressivament" s'ha d'introduir perquè les importacions de material es paguin en funció de la petjada ecològica i "té voluntat política d'equilibrar.”

F7rZ cEXwAAiJVYLa factoria va posar en marxa fa un any una planta de recuperació de matèries primeres que té per objectiu "utilitzar menys recursos naturals" i que va en la línia de "l'economia circular", ha dit. Es tracta de material que "abans anava a l'abocador", ha reblat el conseller delegat com el material de demolició i grans obres.

 

Ciments Molins va inaugurar aquest dijous unes noves oficines en un edifici que és autosuficient, gràcies a la instal·lació de plaques fotovoltaiques sobre la superfície de 3.250 m2 de l'aparcament. També s'ha instal·lat un formigó especial que facilita l'absorció de l'aigua de la pluja i serveix per alimentar les plantes, que són autòctones del Baix Llobregat i el Garraf. Tot plegat, ha suposat una inversió de 6,6 milions d'euros d'un espai on treballen 530 treballadors dels 6.200 que té la plantilla.  

Visita a Olesa de Montserrat

D’altra banda, Torrent va visitar les noves instal·lacions de la japonesa KAO Corporation, a Olesa de Montserrat, on s’ha invertit en una nova línia de producció d’un aroma sintètic, que només es fabrica a Catalunya. “Reindustrialitzar és sinònim d'equilibri territorial i llocs de treball de qualitat”, explicar el conseller.

F7rbeueWgAEumYq

Redacció / Fotos: Dep. Empresa i Treball-Aj. Sant Vicenç dels Horts

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix