Comencen les obres del nou CAP de Cornellà de Llobregat

El centre d'urgències d'atenció primària, que ofereix servei les vint-i-quatre hores, es traslladarà a una nova ubicació de l'avinguda Salvador Allende i duplicarà la seva superfície -amb més de 700 m2-, la qual cosa permetrà incrementar la seva capacitat i resolució

El Departament de Salut ha posat en marxa les obres del nou Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) de Cornellà de Llobregat, en el qual invertirà més d’1,5 milions d'euros. En l'actualitat, aquest equipament que ofereix atenció urgent les vint-i-quatre  hores tots els dies de l'any es troba a la planta baixa del CAP Sant Ildefons de Cornellà i, amb aquesta actuació, es traslladarà a una nova ubicació on duplicarà la seva superfície, cosa que li permetrà incrementar la seva capacitat assistencial i oferir una millor atenció a la ciutadania.

CUAP Cornell obres

Segons informa el Departament de Salut, el nou CUAP s'ubicarà en un local de 735 m2 cedit per l'Ajuntament de Cornellà i situat a l'avinguda Salvador Allende, número 31, al barri Gavarra. Disposarà de set consultes, una sala d'emergències, una sala d'observació amb sis boxes i una sala de radiologia, a més dels espais per a professionals, material i instal·lacions.

CUAP Cornell projecte

Aquesta dotació de l'àrea assistencial implica que el CUAP guanyarà, respecte a les actuals instal·lacions, una sala d'emergències, tres boxess més d'observació i tres consultes addicionals, per la qual cosa augmentarà la seva capacitat d'atenció i resolució, alhora que millorarà la confortabilitat dels usuaris i facilitarà la tasca dels professionals.

Està previst que les obres d'adequació del local tinguin una durada d'un any, segons el Departament de Salut. A continuació es durà a terme la fase d'equipament amb el mobiliari, maquinària i material necessari per a la seva posada en funcionament. El trasllat del CUAP també permetrà alliberar l'espai que ocupa actualment al CAP Sant Ildefons, i destinar-lo a l'equip d'atenció primària mitjançant una reforma que s'iniciarà quan el CUAP s'hagi traslladat a la seva nova ubicació.

Redacció / Fotos: Dep. Salut

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix