Gavà escull la proposta per fer la piscina pública descoberta

Amb el nom «Entre camins», planteja un equipament plenament integrat en l’entorn, amb espais exteriors de qualitat i que se situarà a la zona de ca n’Horta

La piscina municipal descoberta de Gavà fa un pas endavant més després que ja s’ha escollit la proposta guanyadora del concurs d’idees convocat pel consistori. L’objectiu de la convocatòria era comptar amb una idea avantguardista i de qualitat per desenvolupar el projecte, que es construirà a la zona de ca n’Horta, al costat de la masia del mateix nom i a tocar de la C-245. Es preveu que la piscina sigui una realitat abans del final del mandat municipal, el 2027.

plano piscina descoberta web

La proposta, amb el nom “Entre camins” i obra de Mireia Marés, ha obtingut la màxima puntuació entre les 10 presentades al concurs. L’alcaldessa Gemma Badia, s’ha mostrat “molt il·lusionada per comptar amb una idea que barreja innovació, preservació de l’entorn, qualitat arquitectònica, un gran sentit estètic i criteris de sostenibilitat, recollint així tots els requisits que vam establir al concurs”.

rdp piscina

La idea millora l’entorn tant visualment com paisatgísticament, a més de respondre a totes les necessitats com a nou equipament públic. “La seva ubicació és idíl·lica. Permetrà accedir-hi fàcilment tant en transport públic, com en bicicleta i a peu, si bé també inclourà places d’aparcament per al vehicle privat, i a més contribuirà a donar vida a la Masia de ca n’Horta”, ha afegit Badia.

Integració

“Entre Camins” integra plenament la futura piscina a l’entorn i aposta per la creació d’un espai públic de qualitat que millora clarament les condicions actuals de la zona.

Així, afavoreix la connexió amb la Masia de ca n’Horta, preserva i posa en valor els camins i recorreguts existents al parc del Calamot (sense fer tancaments innecessaris), i preveu el lligam amb la segona fase del Parc del Calamot.

render piscina zona entrada

Aprofitant els desnivells del terreny, l’accés principal se situa al costat del pendent que hi ha a tocar de la masia de Ca n’Horta, amb la qual es connectarà a través d’un pas cobert. Això permet el funcionament independent dels dos equipaments. Aquest espai es configura com una gran plaça que actua com a vestíbul exterior i punt de trobada abans d’accedir a les instal·lacions, i incorpora un nou mirador de la zona agrícola, similar als que ja té actualment el parc del Calamot.

La integració amb l’entorn també s’aconsegueix amb la conservació dels camins i dels murs de pedra vermella a manera de tanca, amb la preservació d’espècies autòctones –pins, garrofers i oliveres-, i amb la coberta verda del nou edifici de serveis, que està ubicat enfront de les piscines a tall de galeria-gran porxo. 

render piscina descoberta 2

Tres piscines amb usos diferenciats

La solució guanyadora per a la zona d’aigua es resol amb una única esplanada i tres piscines diferenciades. Hi haurà una piscina de xipolleig de 20 cm de fondària destinada als infants més petits i pròxima a la zona de vestuaris per un millor accés i control. A la part central s’ubica la gran piscina lúdica en forma d’H que permet un ús menys massificat i agradable. A l’extrem est s’hi troba la piscina habilitada per a la pràctica esportiva. Totes elles són accessibles amb rampes adaptades.

Al voltant de les piscines se situen les zones d’estada: platja ‘dura’ i platja `tova’ amb gespa per solàrium, tovalloles, etc. L’espai exterior es naturalitza amb arbres com a llocs d’ombra i amb vegetació autòctona. En conjunt, la proposta s’adapta a les cotes del terreny, reduint d’aquesta manera les afectacions de l’entorn.

Ús més enllà de l’estiu

La proposta guanyadora també respon a la premissa de poder utilitzar l’equipament més enllà de la temporada d’estiu. En aquest sentit, planteja la instal·lació d’un sistema d’aerotèrmia a la piscina esportiva que permetrà escalfar l’aigua a una temperatura entre 27 i 35º, així com la possibilitat de cobrir-la amb mantes tèrmiques enrotllables perquè no es refredi l’aigua a la nit.

Aparcament i eficiència energètica

La proposta inclou la creació de dues zones d’aparcament a l’aire lliure, amb un total de 100 places, situades a la banda esquerra de l’equipament i accessibles des de la carretera C-245. A més, contempla la possibilitat d’ampliar les places d’aparcament en soterrani.

A partir d’aquesta proposta, s’obrirà el procés d’adjudicació de la redacció de l’avantprojecte i projecte executiu, que anirà en paral·lel a la dotació del finançament necessari.

Redacció / Fotos: Aj. gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix