Dispositiu especial de trànsit amb motiu de la festivitat de la Mercè

Es preveu una sortida de l’àrea d’influència de Barcelona d’uns 463.000 vehicles i un retorn d’uns 250.000 vehicles

El Servei Català de Trànsit (SCT), amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, establirà un dispositiu especial de trànsit amb motiu de la festivitat de la Mercè a partir de les 15.00 h de divendres, 22 de setembre, i fins a les 24.00 h de dilluns 25. Cal recordar que a banda de ser festiu a la ciutat de Barcelona, la Mercè també és festa local a altres municipis de l’àrea metropolitana com l’Hospitalet de Llobregat, Sant Joan Despí, Montcada i Reixac i Santa Coloma de Gramenet.

F6jhvkXWoAAeQll

Pel que fa a la previsió de mobilitat, s’estima que 463.000 vehicles sortiran de l’àrea de Barcelona entre les 15.00 h de demà divendres 22 i les 15.00 h de dissabte 23 de setembre. L’operació tornada de dilluns 25 de setembre es durà a terme entre les 12.00 h i les 24.00 h i es calcula que uns 250.000 vehicles es mobilitzaran cap a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Convé destacar que la festivitat de la Mercè cau enguany en diumenge i, per això, s’ha traslladat la celebració a dilluns 25 de setembre. D’aquesta manera hi ha un cap de setmana llarg de tres dies de festa a la capital catalana i d’altres poblacions de l’àrea metropolitana de Barcelona. A més, suposarà el primer període festiu de la mobilitat de tardor amb desplaçaments cap a les destinacions de zones d’interior i de muntanya, amb l’inici de la temporada de bolets i de l’excursionisme, tot i que part dels desplaçaments es podran mantenir cap a les zones de costa.

49ed986d2cd5c0df788f245df7945972Trnsitsortidaabril2021

Per tal de minimitzar les possibles congestions des de l’SCT es demana als usuaris que aquest cap de setmana llarg i sobretot de cara al retorn de dilluns planifiquin els trajectes. Els dies i hores amb més mobilitat seran, durant la sortida, divendres a la tarda (de 14 a 21 h) i dissabte al matí (de 10 a 14 h), i pel que fa al retorn, hi pot haver una tornada parcial diumenge, però sobretot es concentrarà la tarda de dilluns (de 17 a 21.30 h).

Convé destacar que des de l’alliberament dels peatges a les autopistes AP-7, C-32 nord (Maresme) i C-33, la mobilitat s’ha desplaçat cap a aquestes vies d’alta capacitat a totes les operacions especials de mobilitat de l’any. En aquest sentit, els trams de les carreteres que poden registrar més congestions són l’AP-7 en el tram nord del Vallès i en el tram sud del Penedès i d’altra banda de sortida també l’A-2 i B-23 al Baix Llobregat i C-17, C-58 i C-33 al Vallès, i, de retorn, la C-16 a Berga i Cercs, la C-55 a Castellgalí, la C-65 a Llagostera i l’N-340 al Vendrell.

Mesures especials

Per a aquest període festiu, el Servei Català de Trànsit, adoptarà diverses mesures especials de circulació, ordenació i regulació del trànsit per tal d’incrementar la capacitat viària i garantir, en la mesura del possible, la fluïdesa. En destaquen els carrils en sentit contrari a l’habitual a l’AP-7 per facilitar la tornada de diumenge i dilluns. Tant diumenge com dilluns s’habilitarà un carril en sentit contrari al tram nord de l’autopista AP-7, de Sant Celoni a Montornès del Vallès i un carril en sentit contrari a l'autopista AP-7 sud/B-23, de Vilafranca del Penedès a Molins de Rei.

D’altra banda, el carril bus-VAO de la C-58 s’obrirà a tots els vehicles per facilitar la sortida i tornada de vehicles i de retorn també es cancel·larà el carril ràpid a la C-16 entre Cercs i Berga per evitar trenats de carril.

Amb la mateixa finalitat, per a l’operació tornada de dilluns 25 de setembre també s’han previst restriccions específiques a vehicles pesants de més de 7,5 tones que consisteixen, principalment, en la restricció de circulació per l’AP-7 en el tram des de l’Hospitalet de l’Infant a Maçanet de la Selva entre les 17 i les 22 hores.

A més, convé destacar que també s’han establert unes limitacions que s’apliquen als vehicles pesants en operacions de mobilitat: en tots els trams on hi haurà carril addicional, els camions hauran de circular màxim a 80 km/h, pel carril dret i tindran prohibit fer avançaments, en els dos sentits de la marxa i entre les 15 h i les 22 h. I d’altra banda, es limitarà la velocitat a 100 km/h a l’AP-7 entre Gelida i Martorell en sentit Tarragona (divendres de 15 a 21 h i dissabte de 9 a 14 h) i en sentit Barcelona (diumenge i dilluns, de 15 a 22 h) i els camions tindran prohibit fer avançaments en aquest tram.

Dispositiu Mossos d’Esquadra

Pel que fa al dispositiu de mobilitat dels Mossos d’Esquadra per aquest cap de setmana llarg, es desplegaran 1.185 efectius de trànsit i s’establiran tant en les vies de màxima mobilitat, com en vies secundàries i allà on es preveu més circulació, un total de 1.010 controls (271 controls d’alcoholèmia i drogues, 182 controls de seguretat passiva, 130 controls de PREMOT -motocicletes-, 202 controls de distraccions, 145 controls de velocitat, 80 controls de transports).

Imatge Transit FB.jpg 1334199116

Dispositiu Servei Català de Trànsit

Per gestionar i informar de la mobilitat d’aquest pont, l’SCT disposa de l’equip tècnic del CIVICAT (Centre d’Informació Viària de Catalunya), amb el suport d’Equips de Mesures Especials de Trànsit, de les patrulles de trànsit del cos de Mossos d’Esquadra i dels Equips Mòbils d’informació Viària (EMIV, vehicles lleugers equipats amb càmeres per a la transmissió d’imatges en temps real) distribuïts per les vies amb més mobilitat (AP-7, C-16, A-2, C-55 i N-340) . A més, compta amb mitjans aeris, un helicòpter i un avió bimotor, igualment equipats amb càmeres per a la retransmissió en temps real de les afectacions i incidents viaris al CIVICAT, que reforcen el seguiment de dispositius i el control i la vigilància del trànsit.

780 008 2666144 89b7087577532c36fb3451f1a15122eb

L’SCT difondrà al llarg d’aquest període festiu, a través dels panells de missatgeria variable disposats en el conjunt de carreteres catalanes, informació de la situació viària, així com consells de seguretat viària. A més, els usuaris es poden informar de l’estat del trànsit a través del 012, del Twitter de l’SCT @transitdel web http://transit.gencat.cat, de l’appde Transit i a través de les cròniques radiofòniques a diversos mitjans de comunicació.

Redacció / Fotos: Trànsit-Mossos d'Esquadra-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix