Preocupant increment dels actes incívics a Cornellà de Llobregat

Sorolls per festes privades en domicilis, brutícia als carrers o aldarulls a la via pública són algunes de les denúncies de la ciutadania que reclama més mesures del consistori

Cornellà de Llobregat està vivint, des de fa un temps, un increment de la inseguretat així com de diversos actes incívics que fa del municipi baixllobregatí un lloc on la convivència és, cada vegada, més complicada de mantenir. Així, La Premsa del Baix ha pogut constatar, a través de diversos testimonis, situacions difícils que ni la Guàrdia Urbana ni els Mossos d’Esquadra han pogut solucionar, de moment.

incivis 2

Així, en diversos barris del municipi s’han incrementat les festes privades en domicilis en horaris fora de l’horari establert, que fan impossible per a molts veïns i veïnes poder descansar en la seva pròpia casa pel soroll -a un nivell inacceptable-. En els darrers mesos, el barri Centre, una de les zones més tranquil·les de la ciutat, ho està patint. “És una tortura per a tots nosaltres. La música està molt alta i, a més, hi ha molts crits. Si truquem a la policia arriba massa tard i, a més, no són contundents amb la seva actuació. Quan marxen tornen a posar la música i tornen els crits”, explica la Maria. “No culpo a la policia perquè fa el que pot, però penso que hauria d’haver-hi mà dura per a tots aquests incívics que no sabem conviure amb altres persones”, afirma Jaime. “Aquest estiu ha estat massa, perquè amb la calor havíem de tenir les finestres tancades per protegir-nos del fort soroll exterior”, diu la Isabel.  

detencions corne

La Júlia, una persona d’edat avançada, també relata aldarulls constants a la plaça on resideix. “És una zona amagada al costat de la Renfe on s’apleguen els joves a altes hores de la nit. Beuen i es droguen i quan estan col·locats apareix la violència. No hi ha cap mena de control, i això va a més”. Manuel també es queixa de l’augment de violència entre els joves al carrer: “Hi ha constants baralles i ningú posa remei. Penso que l’Ajuntament hauria d’actuar amb contundència.”

incivics 3

Captura de pantalla 2023 09 14 a las 9.36.33

Brutícia a tot arreu

Tots i els esforços de l’Ajuntament de Cornellà, els seus carrers continuen bruts. Per tant, la neteja segueix sent una de les principals preocupacions de la ciutadania. “Els contenidors són una autèntica vergonya pel seu funcionament. No sé si el senyor alcalde, Antoni Balmón, visita altres municipis on aquest servei públic funciona millor, i no cal anar gaire lluny, però la veritat és que a la nostra ciutat no acaba de sortir-se’n. I no és excusa culpabilitzar l’incivisme de les persones”, diu l’Esther.

“La inversió en neteja ha estat gran, però poc efectiva i és una cosa que l’hauria de preocupar molt a l’actual equip de govern, perquè són diners de tots mal invertits. Amb José Montilla hi va haver una bona política, que va fer que la nostra ciutat fos un mirall per a altres, però actualment, estem a la cua”, diu l’Ernesto.

incivics 6

A tots els problemes del servei de neteja, s’afegeix les persones amb animals, principalment gossos. “Encara hi ha persones que no es preocupen de retirar els excrements que deixen a la via pública. Una actitud incívica que hauria de ser castigada més durament amb noves ordenances”, manifesta la Montse.

Tot i l’esforç de l’actual equip de govern municipal, encapçalat pel seu alcalde, Antonio Balmón, els problemes amb l’incivisme i la inefectiva activitat del consistori estan duent a un seriós i greu problema al municipi baixllobregatí.

Redacció / Fotos: LPdB-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
212

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix