Rècord de viatges al transport públic de l’àrea metropolitana al juny

Es van comptabilitzar 92 milions de viatges i el passat mes es va superar en prop d’un 6% el nivell de 2019, any de referència prepandèmica 

L'Autoritat del Transport Metropolità va tancar un mes de juny de rècord en viatges a la xarxa del transport públic a l'àrea de Barcelona, i va superar en prop d'un 6% l'antic màxim de 87 milions de validacions marcat el juny de 2019, any prepandèmic.

Imagen2

Imagen1

Pel que fa als operadors, els autobusos interurbans de la Generalitat (DGTM) van ser els que registren el major percentatge d'augment en validacions comparat amb l'any 2019 (+14,54%), seguit de Tramvia (+10,38%) i Metro TMB (+9,07%), aquest últim registrant el millor mes de juny de la seva història amb 37 milions de validacions. Quant a la resta d'operadors, la majoria registren -comparat amb 2019- increments de fins al 6%, com és el cas del bus metropolità de l'AMB (+6,17%), autobusos urbans (+5,96%), Rodalies de Catalunya Renfe (+5,92%) i FGC (+4,35%), millorant així els valors prepandèmia.

ferrocatas santvicenç

 noticies txt 16027 not fotografia

Amb tot, es constata una forta recuperació de la demanda del conjunt d'operadors si es comparen les xifres del juny de l'any anterior, respecte al qual es comptabilitzen prop de 14 milions més de viatges (un 21,8%).

Quant als valors acumulats dels primers sis mesos de 2023 (gener-juny), la demanda ja se situa per sobre dels nivells de 2019, (+0,7%), i es constata un increment notable respecte a l'any 2022, recuperant més de 92 milions de validacions en conjunt.

F0hr42eWIAE6Pph

maxresdefault metro linia5

El gràfic següent mostra, any a any, la demanda acumulada del sistema de transport públic, expressada en milions de viatges en 12 mesos. Així, durant el 2021 i 2022, s'observa una recuperació constant fins a l'actualitat. De fet, quant a valors interanuals del mes de juny de 2023 respecte al juliol de l'any passat, se superen ja els 1.000 milions de viatges, de manera que es compleixen les previsions de recuperació de la demanda i la situa en una tendència clarament a l'alça.

Imagen3

La T-mobilitat supera el milió de viatges al dia

El nou sistema de validació sense contacte ja registra més d'un milió de validacions en un dia feiner a tot el sistema de l'ATM de Barcelona. Al mes de maig, les validacions amb el nou sistema sense contacte es van apropar als 30 milions, que representen prop d'un terç del total registrat a la xarxa de transport públic de l'àrea de Barcelona.

Redacció / Fotos: ATM-Metro-Renfe-TRAM

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix