Un avió impacta amb un ocell a l’aeroport del Prat i avorta l’enlairament

Aquest incident, que ha provocat l’evacuació dels passatgers de l’aparell i la intervenció dels Bombers, ha provocat retards durant matí

La Terminal 1 de l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat ha recuperat la normalitat després que aquest diumenge al matí hi hagi hagut de "reorganitzar" l'operativa de vols per l'enlairament frustrat d'un vol per l'impacte d'un ocell. És un vol de l'aerolínia Vueling amb destinació Sevilla i que tenia previst enlairar inicialment a les 09.10 hores.

F1JOyutXgAAoolK

Captura de pantalla 2023 07 16 a las 16.05.10

El pilot ha pogut frenar en últim moment perquè l'aparell necessita assolir una velocitat determinada per anar-se'n a l'aire, la denominada V1, aquella a partir de la qual ja no es pot aturar o avortar l'enlairament. De fet, quan el vehicle assoleix la V1 no és segur aturar-lo ni si es produeix una aturada de motor. Els passatgers han hagut de ser evacuats de l'avió a la mateixa pista. Ho han fet saltant a través del tobogan d'evacuació en els que han sigut uns instants de màxima tensió, segons apunten alguns dels afectats. Posteriorment, han estat traslladats a la T1 de l'aeroport. Hi ha hagut diversos ferits lleus. Tot seguint el protocol, els bombers han refredat els frens i les rodes per evitar que aquestes s'incendiessin per les elevades temperatures que arriben a assolir.

L'aparell, que no ha pogut ser retirat immediatament de la pista de sortida 24L, ha provocat que els altres avions no poguessin enlairar a l'hora prevista. Alguns d'aquests han estat redirigits a la pista 24R, on s'han anat alternant arribades i sortides. Això ha provocat retards d'una hora aquest matí. Poc abans de les dotze han retirat l'avió de la pista d'enlairament i l'aeroport ha recuperat l'operativa habitual amb les dues pistes en funcionament.

Redacció / Fotos: Vueling-Controladores Aéreos

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix