Constituït a Sant Boi el Clúster de Salut Mental de Catalunya

La seva constitució es va formalitzar aquest dimecres, a l’espai municipal Can Massallera de Sant Boi de Llobregat, i poc després va ser presentat públicament

L'acte, presidit per l'alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch, i el president de l'Associació Clúster de Salut Mental de Catalunya, Alfons Icart, ha servit per subratllar que el Clúster “neix d'una aposta estratègica de ciutat que hem fet a Sant Boi en favor de la salut mental com a element identificatiu del municipi i com a realitat assistencial", segons va afirmar el primer.

Icart, de la seva banda, va situar les línies de treball "en la recerca, la prevenció i en la producció d'inèrcies que fomentin la creació de programes que donin beneficis a les empreses i que ajudin a millorar la salut mental comunitària".

Eix estratègic

Fonts de l’Ajuntament han destacat que aquest projecte és “un nou pas” en la tasca que s’hi desenvolupa des de fa més de cinc anys per fer de Sant Boi “un referent en l'àmbit de la salut mental comunitària”.

“Aquest objectiu és un dels principals eixos estratègics de les polítiques municipals”, han afegit les citades fonts.

Durant la presentació també va intervenir representants dels diferents sectors integrats al Clúster: empreses, institucions i universitats.

En representació del Govern va assistir el secretari d'Estratègia i Coordinació del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Francesc Sancho.

L'acte va finalitzar amb la conferència inaugural "Clúster, valor social i negoci", a càrrec del president de LTC Project, Xavier Marcet.

Organismes participants

Formen part del Clúster de Salut Mental de Catalunya: Ajuntament de Sant Boi, Alimmenta, Ammfeina, Benito Mennni Complex Assistencial en Salut Mental- Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús, Bionexo Ibérica, CataloniaBio, Consell Comarcal del Baix Llobregat, Federació FMC Salut Mental de Catalunya, Ferrer, Fundació Orienta, Fundació Marianao, Fundació Parc Taulí-Observatori de Salut Mental de Catalunya, Health University of Barcelona Campus, Innobaix, Institució Balmes SCCL, Oryzon, Parc Sanitari de Sant Joan de Déu, Parc Científic de Barcelona, Lundbeck España SA, Miret Editorial, Starlab i UNED.

Redacció | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
206

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix