Els Mossos d’Esquadra tindran un espai a l’aeroport del Prat

Aquest nou emplaçament, de més de 4.000 metres quadrats i ubicat als exteriors de la Terminal 2, acollirà l'Àrea Regional de Seguretat Aeroportuària, els efectius de trànsit, així com l'Àrea Regional de Recursos Operatius de la Regió Policial Metropolitana Sud

La Direcció General de la Policia i AENA han signat un acord que suposa la cessió de manera gratuïta i indefinida d'un nou espai per dur a terme les noves instal·lacions dels Mossos d'Esquadra a l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona–El Prat en una nau ubicada als exteriors de la Terminal 2.

0 4 aeroport prat

Una vegada finalitzin les reformes que cal fer a l'interior de la nau, aquest nou espai acollirà l'Àrea Regional de Seguretat Aeroportuària, que dóna seguretat a l'aeroport, l'Àrea Regional de Recursos Operatius de la Regió Policial Metropolitana Sud actualment ubicada a l'ABP d'Esplugues de Llobregat i els efectius de la trànsit destinats a l'aeroport. Les dotacions de trànsit focalitzen la seva feina en garantir una mobilitat segura i fluïda i, especialment, en vetllar pel compliment estricte de la normativa referent als VTC. L'espai tindrà una afectació directa sobre més de 250 mossos i mosses.

0 2 aeroport mossos

La nova instal·lació -de més de 4.000 m2- permetrà també ubicar-hi altres serveis i unitats de la PG-ME que realitzin funcions en la infraestructura aeroportuària. D'aquesta manera es podrà garantir la protecció i seguretat de les persones i els béns tant en l'activitat ordinària de la infraestructura com davant de situacions extraordinàries, per riscos o emergències, en col·laboració amb altres institucions i organismes públics i privats.

0 aeroport prat

Amb l'acord signat es dóna el tret de sortida perquè aquesta nova instal·lació esdevingui un espai clau i estratègic pel desenvolupament de les funcions policials necessàries en l'aeroport. Actualment es troba en condicions parcials d'utilització i requereix d'una rehabilitació interior d'una part de l'edifici que es durà properament a terme per tal d'adequar-se a les necessitats del Cos. 

Des de 2006 a l'Aeroport de la capital catalana

 L'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat forma part de les infraestructures estratègiques, anomenades crítiques, el funcionament del qual és indispensable en la provisió de serveis essencials de transport aeri. Des de l'any 2006, el cos de Mossos d'Esquadra ha vingut desenvolupant les funcions de policia integral en aquesta infraestructura, coordinant-se amb les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat per a distribuir les respectives responsabilitats assignades en les diferents zones de l'aeroport.

furt aeorport detingut

35008205726 5bd19d0578 k

Amb la signatura del nou acord es pretén revertir la situació de temporalitat de les instal·lacions on actualment hi ha els efectius policials i dotar d'unes instal·lacions modernes i de més capacitat per als serveis que hi presten servei. De fet, des de fa uns anys es van iniciar converses amb els responsables d'AENA per tal d'aconseguir un espai amb millors condicions i de caràcter permanent al recinte aeroportuari i que finalment han fructificat amb aquest acord.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix