Revolta de les treballadores de les escoles bressol de Sant Joan Despí

Més de cinquanta inicien mobilitzacions amb aturades parcials per unes condicions laborals dignes

CCOO ha convocat aturades parcials a les tres escoles bressol públiques de Sant Joan Despí, gestionades per l’entitat Fundació Catalana de l’Esplai. El sindicat denuncia les deficients condicions de treball i de salari que pateixen les persones que hi treballen. Estan afectades més de cinquanta treballadores que pertanyen a les llars d’infants El Gegant del Pi, El Timbal i El Sol Solet, totes elles ubicades al municipi baixllobregatí.

portes obertes escoles bressol

Es tracta d’un col·lectiu educador feminitzat que pateix una congelació salarial de facto des de fa més de quinze anys. A més, degut als constants canvis pels concursos públics, empitjoren les seves condicions de treball sobre conciliació, drets laborals, permisos... Per acció o per omissió, moltes vegades els processos de subrogació no respecten les millores que prèviament s’havien negociat amb els sindicats.

escola bressol municipal sol solet seccio gran

Les treballadores de les escoles bressol de Sant Joan Despí han intentat establir comunicació amb l’Ajuntament en diverses ocasions, per resoldre alguns dels conflictes que s’han anat produint. Però, segons el sindicat CCOO, sempre han obtingut una negativa del consistori per resposta. D’aquesta manera resten en mans d’un conveni col·lectiu estatal de l’educació de zero a tres anys que està bloquejat des de fa anys.

escola bressol municipal el timbal seccio gran

Per aquestes raons, les treballadores han decidit plantar-se. Diuen “prou!”, i reclamen un conveni que dignifiqui la seva tasca: Per això CCOO convoca aturades parcials a les portes de les escoles bressol de Sant Joan, de 9 a 9.30 hores, els dies 29 i 30 de juny.

Els centres afectats són:

●  El Gegant del Pi (c. del Marquès de Monistrol, 6)

●  El Timbal, (c. del Tambor del Bruc, 2)

●  El Sol Solet, (rambla Josep Maria Jujol, 5)

CCOO comparteix aquesta justa defensa d’unes millors condicions laborals per a aquestes persones que desenvolupen una important tasca educativa que no està prou valorada per les administracions. Aquestes tampoc tenen en consideració l'esgotament i la frustració dels i les professionals, que no poden disposar dels mitjans adients. Calen ràtios més baixes per garantir el benestar dels infants i de les persones treballadores.

Redacció / Fotos: CCOO-Arxiu-Aj. Sant Joan Despí

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix