Pacients de l’Hospital de Viladecans posen en marxa el projecte MarxaNIC

L’objectiu d’augmentar la capacitat funcional de pacients afectats d’insuficiència cardíaca i, en conseqüència, millorar la seva qualitat de vida

Aquesta setmana s’ha posat en marxa el projecte MarxaNIC, on pacients afectats d’insuficiència cardíaca (IC) del territori de Viladecans realitzaran sortides de marxa nòrdica amb l’objectiu d’augmentar la capacitat funcional i, en conseqüència, millorar la seva qualitat de vida. És un projecte innovador amb participació de l’Atenció Primària de la zona.

0 3 hospital

Durant tres mesos, es duran a terme dues sortides setmanals de marxa nòrdica d’una hora de duració amb grups reduïts amb la intenció que els pacients acabin adquirint aquest hàbit d’exercici i l’incloguin en la seva rutina diària. Aquestes sortides es duran a terme amb la supervisió de l’Esther Moreno, adjunta de direcció de Rehabilitació de la SAP Delta del Llobregat, formada en marxa nòrdica.

0 hospital

Aquest projecte s’ha desenvolupat gràcies al Premi a la Recerca i la Innovació en Salut VTSO que va rebre la Dra. Mònica Ruiz Pombo, cap del servei de Medicina Interna de l’Hospital de Viladecans, en la convocatòria del 2022. El projecte està liderat per la Dra. Ruiz i hi participen els doctors Iñaki Marina i Domingo Bleda, adjunts del servei de Medicina Interna del centre.

Un exercici que millora la qualitat de vida dels pacients

La marxa nòrdica és un exercici físic que requereix un entrenament per aprendre la tècnica correctament. Es practica caminant amb uns bastons que es mouen amb una tècnica específica, fent treballar no sols les extremitats inferiors, sinó les superiors i el tronc, la qual cosa resulta en un increment del treball cardiorespiratori, la coordinació i la despesa metabòlica.

0 2 hospital

Cal recordar que les malalties cardiovasculars causen 17,9 milions de morts anuals a tot el món, segons la Federació Mundial del Cor (World Heart Federation). Com explica l'equip mèdic del projecte: "Fins ara està molt ben documentada la importància de l'exercici físic mitjançant les unitats de Rehabilitació cardíaca als pacients que han sofert una patologia cardíaca, com la IC, millorant la qualitat de vida, reduint el risc d'un atac cardíac, augmentant el nivell d'activitat, pèrdua de pes, reduint la pressió arterial, millorant el perfil lipídic i reduint la mortalitat i els reingressos. Creiem que implementar un programa de marxa nòrdica permetrà aconseguir resultats semblants, tant en la població amb patologia cardiovascular com en un programa preventiu en la resta de població amb comorbiditat."

Redacció / Fotos: Hospital de Viladecans

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
204

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix