El dispositiu especial de revetlla a les platges metropolitanes, a punt

L’AMB recorda que està prohibit fer fogueres i demana als usuaris que marxin de la platja a les 6 h i que no hi vagin abans de les 9 hores

L’AMB, en col·laboració amb els vuit ajuntaments metropolitans del litoral, posa en marxa un dispositiu especial de neteja intensiva de les platges, que començarà a les 6.30 h del 24 de juny i s’allargarà fins a les 9.30 h. L’objectiu d’aquest horari intensiu i concentrat és permetre la celebració de la revetlla sense restriccions horàries i alhora tenir les platges en bones condicions a primera hora del matí de l’endemà. 

Aquest dispositiu especial comptarà amb:

150 treballadors

3 camions compactadors: 2 camions compactadors tot terreny per fer el buidatge de papereres semisoterrades + 1 camió compactador de reforç.

8 garbelladores

3 quads i 36 vehicles 4x4. Quatre dels vehicles 4x4 estan dotats amb equips d’aigua a pressió, que serviran per refredar les fogueres des de primera hora, per poder-les retirar amb seguretat i rapidesa, i per netejar els equipaments i el mobiliari

15 contenidors auxiliars de 12 m3 per a la recollida manual de residus

35 contenidors de platja auxiliars

3 retroexcavadores i 2 camions tot terreny amb grua

Increment de la neteja manual. En algunes platges de Montgat, la meitat nord de Badalona i alguns punts del Prat, no es podrà fer la neteja mecànica amb garbelladora a causa de l’estretor de les platges provocada per la regressió de la sorra.

- A més, 4 persones de l’equip tècnic de l’AMB estaran distribuïdes per diferents platges per coordinar totes aquestes tasques i fer-ne el seguiment

La neteja nocturna es completarà amb el garbellament de totes les platges i el buidatge dels contenidors. A més, es continuarà treballant intensament les 48 hores posteriors en un servei constant per acabar de retirar tots els residus, restes de fogueres i dur a terme les actuacions de manteniment que siguin necessàries.

Dispositiu revetlla a les platges metropolitanes

El dispositiu serà eficaç gràcies a l’actuació fonamental de la Policia Local i el recolzament dels Mossos d’Esquadra en alguns municipis. Aquests cossos de seguretat acompanyaran el dispositiu de neteja que pentina les platges i s’encarregaran d’advertir a tothom que abandoni la sorra per garantir, alhora, un treball òptim dels efectius de neteja i  la seguretat dels usuaris.

Prohibició de fer fogueres

 L’AMB recorda, amb un triple objectiu, que està prohibit fer fogueres a les platges: per minimitzar el risc d’incendis forestals, per evitar cremades i per prevenir la presència de residus perillosos, que a més contaminen la sorra de la platja.

image

Els usuaris de les platges hauran de fer servir els contenidors per llençar les deixalles i evitar que les platges es converteixin durant unes hores en veritables abocadors. Es recomana dipositar els residus en bosses i deixar-los al contenidor de la platja o del carrer. A més, l’AMB recomana evitar l’ús d’envasos de vidre, ja que es poden trencar i representar un perill per als usuaris.

 

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
206

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix