Cornellà promou un homenatge al moviment obrer dels anys 60 i 70

L'itinerari guiat serà aquest diumenge 18 de novembre a les 11 hores, amb una durada aproximada de dues hores, i passarà per  l’antiga empresa Montesa d'Esplugues de Llobregat (Primera coordinació del nou moviment obrer); la parròquia Sant Miquel de Cornellà (La solidaritat de l'església de base); la seu de Comissions Obreres, antiga seu del Sindicat Vertical (El entrismo); l’esplanada de Siemens, Carretera d’Esplugues, davant del monòlit d'homenatge al moviment obrer (La conflictivitat obrera); la parròquia de Santa María (El moviment obrer en l'inici de la transició. La vaga de Laforsa), i el parc de Rosa Sensat i el monument a Joan N. García-Nieto (L'honestedat d'un compromís), segons ha informat l’Ajuntament de Cornellà en un comunicat.

Amb episodis com el de la vaga de Siemens de l’any 1962, Cornellà, convertida en capital de l’anomenat cinturó roig, va ser l’escenari principal de bona part dels esdeveniments de la Història del moviment obrer al Baix Llobregat dels anys 60 i 70 del segle passat. Un poderós moviment laboral i social es va enfrontar al poder franquista establert.

Fonts municipals han explicat que l'objectiu principal de l’activitat és identificar els escenaris urbans relacionats amb el moviment obrer que, amb el pas del temps, han desaparegut o modificat la seva funció.

“És per això que és necessari relacionar la lluita obrera antifranquista amb la ciutat actual per tal que aquells esdeveniments siguin reconeguts per les noves generacions”, han afegit les mateixes fonts.

L’itinerari també constitueix un homenatge a l’aportació de la lluita del moviment obrer per a la millora de les condicions de vida de la classe treballadora; per a la construcció de la identitat comarcal, i per a la conquesta de la democràcia al nostre país.

Redacció | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix