Uns 700.000 euros per lluitar contra el mosquit tigre

Així, la minimització dels efectes del mosquit tigre centra la campanya contra els mosquits, presentada aquest dilluns a la masia de Can Comas, situada al Parc Agrari del Baix Llobregat, pel president del Consell Comarcal, Joaquim Balsera, i que s’allargarà fins al mes de novembre.

El servei de control de mosquits ha iniciat les seves actuacions de control de poblacions de mosquits a les zones rurals i urbanes, a les que s’afegeix aquest any el Port Autònom de Barcelona.

La campanya va començar al març a les zones naturals i s’ha fet la previsió de tractament sistemàtic dels 49.250 embornals cartografiats en zona urbana

Balsera ha fet una crida a la ciutadania perquè col·labori de forma activa fent cas de les recomanacions: buscar recipients, pots, objectes abandonats, desaigües, petites cisternes, plats o cendrers a l'exterior de casa seva; treure'n l'aigua i posar els recipients de cap per avall perquè no es puguin tornar a inundar. Amb aquesta simple acció es pot evitar en gran nombre la proliferació del mosquit tigre.

Segons Roger Eritja, biòleg i especialista reconegut pel que fa als mosquits tigre, la varietat d’espècies de mosquits a combatre i la heterogeneïtat d’un territori com el Baix Llobregat que combina zones densament urbanitzades amb espais naturals de gran diversitat, fa que l’operatiu sigui complex i molt especialitzat segons àmbits d’actuació.

El Baix Llobregat destinarà per la campanya d’aquest any una quantitat similar a la de l’any passat, 700.000 euros. “Malgrat el context econòmic no tenim previst retallar aquesta partida perquè és fonamental continuar mantenint els bons resultats que ha donat aquest servei", ha assegurat Balsera, qui ha recordat que el mosquit tigre "no ha transmès malalties, ni és un perill per a la salut, però és evident que és una molèstia que redueix la qualitat de vida de les persones".

Redacció | Foto: CCBL
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
431

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix