S'aprova la prolongació del Trambaix fins a Sant Vicenç i Pallejà

El Consell Comarcal del Baix Llobregat insta a l’Autoritat del Transport Metropolità que realitzi de manera immediata els estudis i projectes acordats i no realitzats

El Ple del Consell Comarcal va aprovar per unanimitat una moció per a la prolongació del Trambaix fins a Sant Vicenç i Pallejà. Així, el Ple insta a l’Autoritat del Transport Metropolità que realitzi de manera immediata els estudis i projectes acordats i no realitzats. Així mateix, l’insten realitzar el projecte en dues fases; una primera de tres km aproximadament amb quatre noves parades, amb inici des de l’última parada a Sant Feliu, passant pel Polígon Industrial el Pla fins a Molins de Rei, i una segona, des de la vila molinenca fins a l’estació dels FGC de Quatre Camins, tot superant el riu Llobregat. Per últim, insten a l’Autoritat del Transport Metropolità que incorpori l’execució del projecte de la primera fase de la prolongació en el PDI 2021-2030, fent possible la seva execució material abans de l’any 2030.

unnamed trambaix

“La iniciativa presentada per la plataforma #VolemelTramBaixalPla reuneix dues característiques molt rellevants: que compta amb el consens de les entitats socials, veïnals i empresarials, i que planteja el tramvia com un eix de fàcil connexió i mobilitat sostenible entre molts municipis del Baix Llobregat”, explica Laia Flotats, consellera de Mobilitat, i Cooperació i Solidaritat del Consell Comarcal.

P070518054

D’altra banda, els municipis que conformen la part central de la comarca, pateixen de manera important la contaminació atmosfèrica i estan afectats directament pel Pla d’Adaptació al Canvi Climàtic de l’AMB, pla que defensa la millora del transport públic i la reducció de l’ús del vehicle privat com mesura a desenvolupar.

Redacció / Fotos: Trenscat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix