Nou municipis reclamen mesures urgents per restablir el servei elèctric

Demanen a l’AMB suport tècnic i jurídic per avaluar la situació de les infraestructures elèctriques i acompanyament en les actuacions per al seu arranjament i millora entre altres reclams

L’Àrea Metropolitana de Barcelona va acollir ahir una reunió entre els alcaldes i alcaldesses dels municipis metropolitans (Begues, Castellbisbal, Cervelló, Corbera, El Papiol, La Palma de Cervelló, Pallejà, Sant Climent, Santa Coloma de Cervelló i Torrelles de Llobregat) afectats per talls de llum derivats del temporal Glòria s’han reunit per afrontar aquesta problemàtica.

En aquesta reunió es va acordar exigir a la companyia distribuïdora de llum mesures urgents per assistir a la ciutadania i restablir el servei elèctric a totes les zones dels municipis afectats i que a hores d’ara encara no tenen el servei restablert. A més, se sol·licitarà a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i a la Generalitat de Catalunya que actuïn com a mediadors davant la companyia elèctrica per demanar als responsables el restabliment del servei.

IMG 20200123 WA0021

Segons un comunicat conjunt entre tots els municipis, també es va acordar sol·licitar suport tècnic i jurídic a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (ÀMB) per avaluar la situació actual de les infraestructures elèctriques i d’acompanyament en les actuacions per al seu arranjament i millora. A més, es demanarà el suport jurídic de l’ÀMB en la tramitació de les demandes que els ajuntaments membres d’aquesta corporació puguin interposar davant de la companyia elèctrica.

Els municipis també han demanat disposar de la partida de l’AMB prevista per a la gestió agroforestal per a la gestió i manteniment dels boscos dels municipis aplicant mesures preventives que evitin o minimitzin situacions com les viscudes durant les darreres 48 hores.

82758386 10215845437590227 7592771304743239680 n bona

A més, un altre acord va ser instar a la Diputació de Barcelona a prendre part en la resolució d’aquesta problemàtica en les àrees que siguin de la seva competència. Així mateix, disposar dels recursos que s’ofereixen a tal efecte en el menor temps possible.

Reunió amb la Generalitat

En aquest sentit, el proper dilluns 27 de gener hi ha prevista una reunió entre els alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats i el Director General d’Energia i Seguretat Industrial de la Generalitat, Pere Palacín, per a exposar la situació i transmetre la preocupació per les deficiències de la infraestructura elèctrica en els municipis esmentats.

Moció al Consell Metropolità

A més, aquest dimarts 28 de gener es presentarà i debatrà en el Consell Metropolità una moció presentada pel grup metropolità de CATtorrelles relativa a l’estat de les línies elèctriques a les zones de muntanya en concordança amb els acords exposats i que estima el suport de la resta de grups metropolitans.

Redacció / Fotos: Ajuntaments Cervelló i Torrelles-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix