El CAP Montbaig de Viladecans obre les portes el 6 de novembre

És un equipament multiservei que dona resposta integral en atenció primària de salut, salut mental d’adults, salut sexual i reproductiva, i incorpora els serveis socials municipals

El proper 6 de novembre entrarà en funcionament el nou Centre d’Atenció Primària (CAP) Montbaig a Viladecans. Aquest nou equipament s’afegeix als altres dos ja existents a la vila: el CAP Mas Font (ABS Viladecans 1) i el CAP Maria Bernades (ABS Viladecans 2).

Aquest nou centre donarà servei a la nova Àrea Bàsica de Salut de Viladecans 3, creada pel Servei Català de la Salut (CatSalut) d’acord amb l’Ajuntament, per tal de millorar l’accessibilitat als serveis d’atenció primària. Així doncs, s’ha dividit el municipi en tres àrees bàsiques de salut (ABS), de manera que la ciutadania resident a cadascuna d’elles té un CAP de referència i un equip d’atenció primària assignat. A més, també serà el CAP de referència per a la població de Sant Climent de Llobregat, que continuarà disposant dels mateixos serveis que fins ara al seu consultori local.

cap3

El nou centre compta amb una superfície construïda de 2.745 m2. L’import total de la inversió del CatSalut ha estat de 4.601.090€, distribuïts en 4.070.090€ de l’obra i 531.000€ de l’equipament.

Atendrà unes 23.000 persones

El nou CAP Montbaig, gestionat per l’Institut Català de la Salut (ICS), comptarà amb un equip d’atenció primària (EAP Viladecans 3) que atendrà unes 23.000 persones. Conformen aquest equip professionals de medicina familiar i comunitària, personal d’infermeria i atenció a la ciutadania, així com l’equip territorial de pediatria que atendrà a tota la població infantil de les tres ABS de la ciutat. Aquest conjunt de professionals prestarà serveis d’atenció sanitària integral, amb activitats preventives i d’educació sanitària, seguiment de les malalties cròniques i programes d’atenció domiciliària, a més del Servei d’atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR). D’aquesta manera es consolida la concepció transversal de l’atenció primària, com a eix vertebrador del sistema de salut promoguda pel Departament de Salut.

Cal destacar, també, que el nou centre acollirà el Centre de Salut Mental Adults (CSMA) gestionat pel Parc Sanitari de Sant Joan de Déu. En aquest cas es tracta d’un desdoblament del CSMA que ja està oferint els seus serveis a Gavà, de manera que a partir de la posada en funcionament, la població de Viladecans i Sant Climent de Llobregat podran ser ateses en aquest nou punt en comptes de l’existent a Gavà que continuarà funcionant.

Finalment, més endavant també s’incorporarà la Unitat de Treball Social de l’Ajuntament de Viladecans.

 

 Redacció / Fotos: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
183

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix