El CAP Montbaig de Viladecans obre les portes el 6 de novembre

Imprimeix

És un equipament multiservei que dona resposta integral en atenció primària de salut, salut mental d’adults, salut sexual i reproductiva, i incorpora els serveis socials municipals

El proper 6 de novembre entrarà en funcionament el nou Centre d’Atenció Primària (CAP) Montbaig a Viladecans. Aquest nou equipament s’afegeix als altres dos ja existents a la vila: el CAP Mas Font (ABS Viladecans 1) i el CAP Maria Bernades (ABS Viladecans 2).

Aquest nou centre donarà servei a la nova Àrea Bàsica de Salut de Viladecans 3, creada pel Servei Català de la Salut (CatSalut) d’acord amb l’Ajuntament, per tal de millorar l’accessibilitat als serveis d’atenció primària. Així doncs, s’ha dividit el municipi en tres àrees bàsiques de salut (ABS), de manera que la ciutadania resident a cadascuna d’elles té un CAP de referència i un equip d’atenció primària assignat. A més, també serà el CAP de referència per a la població de Sant Climent de Llobregat, que continuarà disposant dels mateixos serveis que fins ara al seu consultori local.

cap3

El nou centre compta amb una superfície construïda de 2.745 m2. L’import total de la inversió del CatSalut ha estat de 4.601.090€, distribuïts en 4.070.090€ de l’obra i 531.000€ de l’equipament.

Atendrà unes 23.000 persones

El nou CAP Montbaig, gestionat per l’Institut Català de la Salut (ICS), comptarà amb un equip d’atenció primària (EAP Viladecans 3) que atendrà unes 23.000 persones. Conformen aquest equip professionals de medicina familiar i comunitària, personal d’infermeria i atenció a la ciutadania, així com l’equip territorial de pediatria que atendrà a tota la població infantil de les tres ABS de la ciutat. Aquest conjunt de professionals prestarà serveis d’atenció sanitària integral, amb activitats preventives i d’educació sanitària, seguiment de les malalties cròniques i programes d’atenció domiciliària, a més del Servei d’atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR). D’aquesta manera es consolida la concepció transversal de l’atenció primària, com a eix vertebrador del sistema de salut promoguda pel Departament de Salut.

Cal destacar, també, que el nou centre acollirà el Centre de Salut Mental Adults (CSMA) gestionat pel Parc Sanitari de Sant Joan de Déu. En aquest cas es tracta d’un desdoblament del CSMA que ja està oferint els seus serveis a Gavà, de manera que a partir de la posada en funcionament, la població de Viladecans i Sant Climent de Llobregat podran ser ateses en aquest nou punt en comptes de l’existent a Gavà que continuarà funcionant.

Finalment, més endavant també s’incorporarà la Unitat de Treball Social de l’Ajuntament de Viladecans.

 

 Redacció / Fotos: Arxiu