Entra en funcionament la T-verda de transport

Un nou títol per reduir les emissions nocives i millorar la qualitat de l’aire a canvi dels vehicles altament contaminants

A principis d’octubre es va posar en funcionament la T-verda, un títol de transport de l’AMB que permet utilitzar de forma il·limitada i gratuïta els serveis de transport públic integrats en les 6 zones tarifàries. L’objectiu d’aquesta iniciativa és reduir les emissions nocives i millorar la qualitat de l’aire a canvi dels vehicles altament contaminants.

En el marc de l’estratègia metropolitana per millorar la qualitat ambiental, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha posat en marxa una sèrie d’accions, projectes i eines orientades a potenciar la mobilitat sostenible al territori metropolità. Una d’aquestes iniciatives és l’entrada en funcionament de la T-verda, un nou títol de transport públic del qual podran gaudir aquells ciutadans que hagin tingut en titularitat un vehicle sense etiqueta ambiental.

La T-verda té una durada de 3 anys i s’ha de renovar anualment. Permet utilitzar de manera il·limitada i gratuïta els serveis de transport públic integrats en les 6 zones tarifàries i la poden sol·licitar totes aquelles persones que compleixin els següents requisits:

  • Ser major d’edat i estar empadronat dins d’un municipi de l’AMB
  • Haver desballestat un vehicle sense etiqueta ambiental de la seva titularitat en els darrers 6 mesos des de la sol·licitud. Aquests vehicles han de pagar l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) en algun municipi de l’AMB.
  • Comprometre’s a no adquirir un nou vehicle durant la vigència de la T-verda.
  • No haver adquirit un vehicle durant els 6 mesos abans de la presentació de la sol·licitud.
  • Els vehicles de propietat del sol·licitant hauran de ser els següents:
    • Turismes dièsel fins a EUR 3 (matriculats abans de 2006. Sense etiqueta de la DGT).
    • Turismes gasolina o gas fins a EUR 2 (matriculats abans de 2000. Sense etiqueta de la DGT).
    • Moto tipus pre-EUR o EUR 1 (ciclomotors matriculats abans del 17/06/2002 i motocicletes matriculades abans del 01/07/2004).

Les persones interessades en adquirir aquest títol i que compleixin tots els requisits hauran d’emplenar i signar l’imprès de sol·licitud (link: https://www.amb.cat/documents/11696/6183051/TVERDA_formulari.pdf/6a916719-168a-4fe4-9ff6-2ccba1df2263) i entregar un document de certificació de desballestament del vehicle. Aquests documents s’hauran d’enviar a l’apartat de correus 861 FD, 08080 de Barcelona en aquest sobre de resposta (link: https://www.amb.cat/documents/11696/6183051/TVERDA_sobre_tramit.pdf/3fdd2b25-28da-4e7b-9d6d-792da998c269).

Redacció / Fotos: Generalitat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix