Es presenta a Cornellà el Manifest “Gent gran. Viure amb dignitat”

El text especifica el compromís de preservar els drets dels majors de 65 anys i es fa una crida a l’Ajuntament perquè impulsi i amplï programes específics per aquest col·lectiu

Entitats socials, sindicats i associacions de veïns de Cornellà de Llobregat van signar el Manifest “Gent gran. Viure amb dignitat”, la presentació del qual es va celebrar dijous passat a la Sala d’Actes del Centre Cultural Joan N. García Nieto. Tot i que la iniciativa va nèixer del Defensor local i que ha estat signat per entitats del municipi baixllobregatí, la voluntat és que les propostes incloses en el text s’expandeixin a altres localitats catalanes.

Segons reconeix Joan Barrera, Síndic de Greuges de Cornellà, “el més important d’aquest acte que es prengui consciència de quina és la realitat de la gent gran. Que hi ha entitats que hi estan treballant i que cal només una major coordinació dels treballs que s’estan fent” i afegeix que “les pensions s’han anat devaluant en relació a altres moments, per tant d’això penja altres temes com el de l’habitatge que no estan en condicions i, a més, hi ha una altra qüestió que és el de la pobresa energètica. És un col·lectiu que abans de deixar pagar un rebut o abans d’expressar-se i acudir als serveis socials per dir que tenen una necessitat deixen de consumir energia i això comporta un deteriorament de la vida general que no hauria de ser.”

Radiografia de la situació

Durant l’acte, promogut pel Síndic de Greuges de Cornellà, Joan Barrera es va realitzar una radiografia de la situació d’aquest col·lectiu com a conseqüència de l’impacte de la crisi econòmica en àmbits com el de l’habitatge, la sanitat, la pèrdua de poder adquisitiu de les pensions o l’aplicació de la llei de dependència, entre d’altres. La iniciativa presta especial atenció a les dones vídues o que viuen soles perquè es considera el segment de les persones grans més castigat per la crisi i per les retallades de l’estat del benestar.

Les entitats signants es comprometen, des dels seus àmbits d’autonomia, a preservar els drets dels majors de 65 anys. També fan una crida a l’Ajuntament de Cornellà perquè impulsi i ampliï programes específics a nivell local que detectin les problemàtiques associades a la solitud, la pobresa energètica i l’aïllament no desitjat de persones grans per l’absència d’ascensors que els impedeix sortir de casa.

Altres demandes

Més enllà del terreny local, el manifest reclama la derogació de la reforma de les pensions de l’any 2013; la recuperació de l’atenció sanitària i universal prèvia a la crisi, ampliant els equips de cures pal·liatives, la supressió del copagament farmacèutic i la recuperació dels nivells de prestacions econòmiques referents a la Llei de dependència per evitar demores en el servei i llistes d’espera per accedir-hi.

Redacció / Foto: Síndic de Greges de Cornellà

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
200

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix