Els usos de Can Bagaria es decidirà en un procés participatiu

El Ple de Cornellà, amb els vots favorables de PSC, CeC-CpC, ERC i ICV-EUiA, també va aprovar l’inici de les rehabilitacions necessàries de l’espai

El Ple municipal de Cornellà de Llobregat va aprovar la moció conjunta de Cornellà en Comú-Crida per Cornellà, ERC i ICV-EUiA per decidir els usos de Can Bagaria a través d’un procés participatiu. L’encarregat de presentar-la va ser el regidor David García (CEC-CPC), que va remarcar els tres eixos de la moció: procés participatiu; especulació zero, és a dir, cap empresa que no sigui d’economia social i solidària no en podrà fer ús; i planificació global dels espais buits de la ciutat. Arnau Funes (ICV-EUiA) va remarcar la potencialitat del complex de Can Bagaria pel que fa a la cultura i la importància del projecte per a la ciutat, mentre que Ignasi Doñate (ERC) va exigir que es rehabiliti com abans millor, d’acord amb els informes tècnics de desembre del 2015 que no s’han dut a terme. Tots dos van celebrar haver arribat a un consens entre els tres grups municipals progressistes, mentre que David García va agrair les aportacions d’ERC i ICV-EUiA a la moció, presentada inicialment al novembre per Cornellà en Comú-Crida per Cornellà.

Segons Cornellà en Comú, el PSC, va mantenir part de l’esmena que presentava a la moció inicial. Amb el seu vot favorable i l’abstenció dels tres grups proponents no es realitzarà la planificació global exigida a la moció i desapareix la referència al Pla Estratègic de Cultura. Pel que fa al PP, va assegurar que “el procés participatiu no té legitimitat” i que “el que val és la democràcia participativa” per acabar exigint, segons explica Cornellà en Comú, “col·laboració publicoprivada” i qualificant de “veto” la promoció de l’economia social i solidària. En el mateix sentit, Ciutadans va optar per presentar esmenes per introduir la intervenció d’empreses privades tant en el procés de decisió com en la gestió de l’espai, que van ser rebutjades amb l’abstenció del PP i el vot en contra dels altres quatre grups.

El regidor David García va ser contundent en la resposta: “Els que heu fet política aquests quaranta anys heu allunyat la gent de la participació, cal donar eines”, va assegurar, afegint que “el vostre model ‘liberal’ és que si hi ha beneficis, són privats; i si palmeu, la festa la paguem tots.”

Finalment, la moció aprovada amb el suport de PSC, CeC-CpC, ERC i ICV-EUiA i el vot en contra de C’s i PP el que significa, segons Cornellà en Comú, és que s’iniciaran les rehabilitacions necessàries, que l’espai no el podrà fer servir cap empresa que no sigui d’economia social i solidària i que, abans del juny del 2017, s’iniciarà un procés participatiu que comptarà amb una fase de proposta per part de ciutadania, entitats, empreses de l’economia social i solidària, comunitat educativa, universitats i grups municipals, una fase de debat ciutadà amb assemblees obertes territorials i sectorials i una fase final on la ciutadania serà consultada sobre les propostes presentades.

Nomenaments

D’altra banda, durant el Ple també es va aprovar nomenar Esteban Cerdán i José Cano com a regidors honoraris de Cornellà de Llobregat a títol pòstum per la seva lluita per la justícia social.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix