La majoria d’escolars no universitaris estudien al mateix municipi

Només 19,2% d’alumnes del Baix Llobregat es desplacen fora de la seva localitat de residència

Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), el 80,8% dels alumnes del Baix Llobregat d’ensenyaments no universitaris estudien al mateix municipi on resideixen (113.618 alumnes), mentre que el 19,2% restant es desplaça a altres llocs per estudiar (27.023 alumnes), majoritàriament dins de la mateixa comarca (dades del curs 2015-16).

A mesura que augmenta l’edat dels escolars s’incrementa el nombre de desplaçaments fora del municipi. Així, el 91% dels alumnes d’Educació Infantil del Baix Llobregat estan matriculats en el municipi de residència, percentatge que és del 90% en el cas dels estudis de primària i del 85% entre els estudiants de secundària.

En els ensenyaments post obligatoris, aquest percentatge disminueix de manera significativa, en especial entre els matriculats a cicles formatius superiors, on només el 16% dels estudiants estan matriculats en el seu municipi de residència.

Pel que fa als desplaçaments d'estudiants universitaris, aquests van augmentar lleugerament al curs 2014-15 respecte el curs anterior, tant pel que fa als llocs d’estudi localitzats a la comarca com per la part dels desplaçaments de població resident al Baix Llobregat cap a centres universitaris situats a fora de la comarca.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix