Entitats i institucions de Sant Boi formen la Taula de la Salut Mental

Els documents d'adhesió s'han signat aquest dilluns durant la commemoració del Dia de la Salut Mental

Un total de vint-i-quatre entitats i institucions van signar ahir dilluns l'adhesió a la Taula de Salut Mental de Sant Boi de Llobregat. L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha presentat públicament aquest nou espai durant la commemoració a la ciutat del Dia Mundial de la Salut Mental. L'acte va tenir a Can Massallera amb la presència de Joan Puigdollers, gerent de l'Àmbit Metropolità de la Regió Sanitària de Barcelona del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya; Josep Muñoz, gerent de Serveis de Benestar Social de la Diputació de Barcelona; i Enric Carbonell, conseller de Règim Interior, Hisenda i Acompanyament Local del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Espai de coordinació i treball

La Taula de Salut Mental és un espai de coordinació i treball conjunt entre els diferents agents que treballen en l'àmbit de la salut mental al territori: entitats de persones amb problemes de salut mental i de familiars, professionals i serveis d'atenció a la salut mental i representants institucionals. L'objectiu és definir accions de millora per donar resposta a les necessitats relacionades amb la salut mental i milllorar l'atenció que reben les persones i famílies afectades. Els tres eixos d'intervenció previstos són: coneixement i treball en xarxa, educació i sensibilització i promoció de polítiques.

El nou organisme, que compta amb el suport tècnic de la Federació de Salut Mental de Catalunya, serà coordinat durant els dos primers anys per l'Ajuntament de Sant Boi, Benito Menni CASM i la Fundació Marianao. 10 dels 25 membres constitueixen el grup motor, que elaborarà els plans anuals i coordinarà els grups de treball. També hi haurà una taula institucional.

Integrants de la Taula de Salut Mental

Ajuntament de Sant Boi

Generalitat de Catalunya

Diputació de Barcelona

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Benito Menni CASM

Parc Sanitari Sant Joan de Déu

Fundació Marianao

Associació Equilibri

Fundació Orienta

Creu Roja Local

CDIAP Sant Boi

Institució Balmes

Clúster de Salut Mental de Catalunya

Plataforma TDAH

AMMFEINA SMC

AFA Baix Llobregat

Fundació Apado

Fundació Cassià Just

Asociación Grupo Teatro Imagina

Crearte Asociación

UPA Divers

Junta Comarcal del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona

Servei d'Atenció Primària Baix Llobregat Centre de l'Institut Català de la Salut

 

Redacció / Foto: Aj. Sant Boi

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
212

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix