Barrejant, la trobada de la solidaritat de Sant Boi, celebra 20 anys

Durant la trobada es recolliran propostes per al nou Pla Director de Cooperació.

Barrejant, la trobada de la solidaritat de Sant Boi de Llobregat, celebra enguany els 20 anys de la primera edició. La trobada comença avui i finalitza el diumenge, dia 2 d'octubre. Els escenaris de la celebració són Can Massallera, L'Olivera i la Plaça Teresa Valls i Diví. Una exposició de carrer (amb un recull de totes les edicions des de 1996) i la projecció d'un documental amb els testimonis d'algunes de les persones que hi han participat durant aquests anys formaran part de l'aniversari.

L'acte inagural del Barrejant comptarà amb la participació de Jeison Castaño "Jeihhco", un activista colombià per la pau a les comunes de Medellín que participa enguany al projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans 2016. A través del hip-hop, Jeihhco impulsa el treball amb joves, molts dels quals han estat desplaçats pel conflicte armat, per oferir-los alternatives de vida que no passin per la violència armada. A l'acte també hi assistiran altres defensors i defensores de drets humans d'aquesta edició.

Fira d’entitats

Una de les novetats d'aquest any és el redisseny de la fira d'entitats, fruit d'un procés participatiu en el qual  es va redefinir l'espai i la distribució de la fira. La fira comptarà amb l'espai CafèCooperació, un lloc de reflexió sobre com ha de ser la política de cooperació a Sant Boi. Aquest punt de trobada permetrà recollir aportacions per a l'elaboració el nou Pla Director de Cooperació.

Dissabte a la tarda tindrà lloc la taula rodona "Defensores dels Drets Humans d'Amèrica Llatina", amb la participació de Sandra Zambrano, advocada hondurenya de la Asociación para una Vida Mejor de Personas Infectadas y Afectadas por el VIH-SIDA (APUVIMEH) i Esperanza Huayama, activista pels drets de les dones indígenes esterilitzades forçosament durant el govern d'Alberto Fujimori al Perú.

D’altra banda, Ensenyament Solidari organitza l'activitat "Les escoles de Sant Boi desmuntem mentides" que, acompanyada de l'orquestra de l'Escola Municipal de Música Blai Net, comptarà amb la participació d'una vintena de centres educatius de la ciutat.

Actuacions i espectacles

Entre les moltes activitats previstes per aquesta vintena edició del Barrejant, cal destacar l'actuació del grup Africa Colours, una interessant fusió de cultures musicals; The Balcony Players, un grup que combina la música tradicional gypsy, klezmer i folk d'arreu del món; l'espectacle de foc "20 anys de Barrejant", a càrrec dels Diables de Casablanca; del concert d'Aziza Brahim, cantant sahrauí nascuda als camps de refugiats de Tinduf (Algèria), i l'espectacle Post-clàssic, a càrrec del pallasso Tortell Poltrona.

El programa d'activitats del Barrejant 2016 compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Redacció / Foto: Aj. Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
200

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix