Els usuaris del Bicibox ja superen els 6.500 al Baix Llobregat

El servei ha guanyat 1.100 nous usuaris des de gener a juny de 2016.

L'ús del servei Bicibox segueix creixent amb força, segons constata el balanç del primer semestre de 2016 realitzat per l'Àrea Metropolitana e Barcelona (AMB). A finals de juny de 2016, el servei ja compta amb 6.549 usuaris registrats, 1.100 nous usuaris respecte desembre de 2015. Cada mes es registren, de mitjana, uns 180 nous usuaris, que suposa un increment d'usuaris mensual del 3%. Els 19 municipis metropolitans que disposen del servei participen, sense excepció, d'aquesta evolució positiva del nombre d'usuaris.

"Cobrint les necessitats d'aparcament afavorim la utilització de la bicicleta. És un mode de transport sostenible clau per combatre la contaminació atmosfèrica i aconseguir un aire més net per a la nostra metròpolis", explica Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, que recorda altres de les accions encaminades a promoure la bicicleta des de l'organisme metropolità. "Altres exemples són les subvencions de 250€ per a l'adquisició de bicicletes elèctriques o la creació d'una potent xarxa metropolitana de carrils bici que connecti els 36 municipis", afegeix Poveda.

Estacionament i nous mòduls

Pel que fa al nombre de bicicletes estacionades, de gener a juny de 2016 s'han estacionat 116.660 bicicletes, un 50% més respecte del mateix període de 2015 (que va ser de 77.846). L'ocupació mitjana dels mòduls aquests darrers mesos se situa entre el 50 i el 60%, aproximadament 10 punts per sobre de l'ocupació durant els mateixos mesos de 2015.

Durant el primer trimestre de 2016 es van incorporar al servei Bicibox Molins de Rei i Montcada i Reixac i en el segon trimestre s'han incorporat al servei els municipis de Begues, Castellbisbal, Ripollet i El Papiol (aquest ja el mes de juliol), fet que avala l'expansió d'aquest servei metropolità que aposta per una mobilitat més sostenible i més neta.

A més, durant el primer semestre de 2016 també s'han instal·lat nous mòduls a municipis que ja disposaven del servei amb anterioritat: L'Hospitalet de Llobregat, Castelldefels, Sant Cugat del Vallès, Gavà, El Prat de Llobregat, Cornellà de Llobregat i Sant Joan Despí.

En total, el nombre de places Bicibox ha augmentat amb 161 noves places durant el primer semestre de 2016, superant les 1.700 places en servei. Properament, es durà a terme un nou concurs per construir més mòduls i l'AMB continuarà el procés per dissenyar i construir un mòdul Bicibox de gran capacitat amb més de 30 places pels punts de gran demanda.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
299

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix